Міжнародна федерація волейболу повідомила, що чоловіча та жіноча збірні не допущені до кваліфікаційного турніру до Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

І в чоловічій, і в жіночій кваліфікації зіграють по 24 найкращих збірних світового рейтингу, за винятком Франції та росії. Французи вже отримали квиток на Олімпіаду на правах господарів.

А збірні росії з березня відсторонені від участі у всіх міжнародних турнірах через повномасштабну війну проти України.

У відборі зіграють 24 команди, які будуть розподілені у кваліфікації на три групи з 8 команд. З кожної групи на Олімпіаду зможуть потрапити по дві найкращі збірні. Ще 5 учасників Ігор визначать за рейтингом ФІВБ та географічним принципом.

Учасники чоловічої кваліфікації до Олімпіади-2024: Польща, Італія, Бразилія, США, Японія, Аргентина, Словенія, Іран, Сербія, Куба, Нідерланди, Туреччина, Канада, УКРАЇНА, Німеччина, Мексика, Туніс, Єгипет, Бельгія, Чехія, Болгарія, Фінляндія, Катар, Китай.

Учасники жіночої кваліфікації до Олімпіади-2024: Сербія, Італія, Бразилія, США, Китай, Японія, Туреччина, Домінікана, Польща, Бельгія, Нідерланди, Німеччина, Канада, Таїланд, Болгарія, Пуерто-Ріко, Чехія, Колумбія, Мексика, Аргентина Корея, УКРАЇНА, Словенія, Перу.

Склад відбіркових груп будуть оголошені 19 грудня.

Ліцензійний олімпійський турнір з волейболу відбудеться з 16 по 24 вересня 2023 року для жіночих збірних та з 30 вересня по 8 жовтня 2023 року для чоловічих команд.