Причини поразок збірної України є досить очевидними, проте ми подивимось глибше.

Перша причина. Високий рівень команд у групі. Як не крути, збірні Сербії, Нідерландів, Домініканської Республіки та Китаю знаходяться набагато вище нашої збірної в рейтинговій таблиці. Ми з оптимізмом дивились на відбір, але не тішили себе ілюзіями, усвідомлюючи реальне співвідношення сил. Цікаво буде подивитися матчі з приблизно нашого рівня збірними, командами Чехії та Мексики. Чи візьмемо реванш у збірної Чехії за поразку на Чемпіонаті Європи?

Друга причина. Відсутність досвіду гри турнірів такого рівня та проти топових збірних світу. Вище згадані збірні роками грають в таких турнірах, в них зіграні команди з зірковими гравцями. Ми на шляху становлення, нам треба довести право бути в їх когорті.

Третя причина. Психологія. Дуже часто наші гравчині тримаються гідно і показують достойний волейбол, а потім наче вимикаються в ключових епізодах. Більш досвідчені команди починають тиснути сильніше, вдало діють на подачі, агресивніше атакують і нашим не вдається вистояти в критичній ситуації. Безумовно позитивним для нашої збірної є здобуття необхідного досвіду, що має виразитись в емоційної і психологічної стійкості. Поразки допомагають вказати на всі наші індивідуальні і командні недоліки, прорахунки в підготовці. Головне зробити правильні висновки.