У Нінбо (Китай), Токіо (Японія) та Лодзі (Польща) завершилися матчі жіночого кваліфікаційного турніру на Олімпійські ігри-2024.

24 збірні жеребом було розбито на три групи, в яких зіграли в одне коло. По дві найкращі команди з кожної групи отримали путівки до Парижа-2024.

Переможцем групи А сенсаційно стала збірна Домінікани, яка виграла шість із семи матчів. Збірна Домінікани обіграла фаворитів – Сербію (3:1), Китай (3:1), Нідерланди (3:2) та програла лише один матч – стартовий Чехії (2:3). З другого місця вийшли чинні чемпіонки світу сербки.

group a

У групі В переможець Ліги націй-2023 та чемпіонату Європи-2023 Туреччина – єдина команда, яка виграла усі сім матчів, та ще й із співвідношенням партій 21:3. Команда Даніеле Сантареллі обіграла головного конкурента Бразилію із “сухим” рахунком.

group b

Групу С виграли команда США та Польщі. Волейболістки цих збірних програли по одному матчу.

group c

П'ять олімпійських квот (одна у господині – Франції), що залишилися, будуть заповнені за допомогою світового рейтингу після завершення попереднього етапу Ліги націй-2024. Їх отримають: 1) найкращі за рейтингом збірні п'яти континентів, які ще не пройшли кваліфікацію та 2) найкращі збірні за загальним рейтингом.