Керівники польських ліг разом з президентами клубів вирішили достроково завершити сезон через пандемію коронавірусу, але ухвалили різні рішення для чоловічого та жіного чемпіонату.

У жіночій лізі чемпіон і призери визначені за підсумками регулярного чемпіонату, який був завершений. Команди зіграли по 22 матчі в двохколовому турнірі. Чемпіонський титул дістався команді "Хемік" з Поліце, у якій, до речі, виступає центральна блокуюча збірної України Ірина Трушкіна. "Срібло" у "Лодзя", "бронза" – у "Жешува".

Варшавська "Вісла" – залишає елітний дивізіон.

На право грати у сезоні 2020/2021 у головному чемпіонаті країни претендують дві найкращі команди 1-ї жіночої ліги, тобто "Джокер Свеце" та "Ополе". Обидва клуби будуть детально перевірені. У випадку, якщо вищезазначені команди не відповідають всім фінансовим вимогам, то "Вісла" з Варшава буде підлягати такому ж аудиту, і потім матиме шанс залишитися в елітній лізі.

У чоловічому чемпіонаті Польщі в цьому сезоні не буде чемпіона і призерів, оскільки команди не дограли два тури в регулярного чемпіонату. Проте, за його результатами команди отримають путівки в єврокубки. У наступному розіграші Ліги чемпіонів Польщу представлять "Закса", "Варшава" та "Скра".

Крім того, остання команда – "Бидгощ" - залишає елітну лігу. Можливість залишитися в плюс лізі у клубу з'явиться тільки в тому випадку, якщо претенденти на підвищення з другої ліги – "Сталь" з міста Ниса і "Бельсько-Бяла" – не пройдуть фінансовий аудит. Тобто, не нададуть фінансові гарантії участі у наступному сезоні.

zaksa