32-річний блокуючий Дмитро Пашицький, який готується до отримання російського спортивного громадянства, не вважатиметься натуралізований гравцем і не буде відбувати дворічний карантин.

Про це повідомляє російське видання "Бізнес Онлайн".

Це пов'язано з тим, що уродженець Києва ніколи не грав за інші національні збірні. Карантин Міжнародної федерації волейболу призначений для гравців, які переходять з однієї національної збірної в іншу. При цьому виступ за юнацькі та молодіжні збірні не враховується.

Наприклад, карантин відбували колишні гравці національної збірної Куби Османі Хуанторена, Вільфредо Леон і Йоандрі Леал, які зараз грають за Італію, Польщу і Бразилію відповідно.

За збірну Росії виступали чотири натуралізованих гравця  пасуючий Олександр Бутько (Білорусь), діагональний Микола Павлов і Костянтин Бакун (обидва  Україна), догравальник Лукаш Дівіш (Словаччина). Цей список може поповнити кубинський догравальник Ореол Камехо.

Пашицькій подав документи на отримання російського громадянства в 2017 році, після чого відіграв три сезони за кемеровський "Кузбас".

"Російський паспорт готовий, але через карантинні обмеження я поки не можу прилетіти до Росії і забрати його. Чекаю відкриття кордонів. Коли отримаю російський паспорт, у мене буде повний набір документів. Тоді вони підуть в Міжнародну федерацію волейболу",  сказав Пашицький в інтерв'ю російському виданню.

Зараз у волейболіста спортивне громадянство Естонії, де він почав професійну кар'єру. При цьому Дмитро не грав за збірну цієї країни. Після зміни спортивного громадянства, яке має відбутися в найближчі місяці, Пашицький перестане вважатися легіонером в чемпіонаті Росії і зможе виступати за збірну Росії.

У понеділок Пашицький офіційно перейшов в петербурзький "Зеніт".