Боротьба за путівки до «Фіналу чотирьох» може завершитися найнесподіванішою розв’язкою.

Національний чемпіонат серед команд другої ліги виходить досить специфічним. Якщо в першому турі учасники фактично вивчали можливості один одного, а в другому здебільшого дбали про успіхи в  дуелях із принциповими суперниками, то тур анонсований для цілої когорти колективів дещо несподівано отримав статус «пан або пропав»…

ГРУПА А

СОКАЛЬ

9 березня

«Севлюш» - «Сокіл-Сокаль»

«Патріот» - «Мегаспорт-БНАУ»

«Датський текстиль» - ВК «Рокосово»

10 березня

ВК «Рокосово» - «Мегаспорт-БНАУ»

«Датський текстиль» - «Севлюш»

«Сокіл-Сокаль» - «Патріот»

11 березня

ВК «Рокосово» - «Сокіл-Сокаль»

«Мегаспорт-БНАУ» - «Севлюш»

«Патріот» - «Датський текстиль» 

Здобувши у п’яти попередніх матчах п’ять перемог із однаковим рахунком – 3:0, «Сокіл-Сокаль» уже фактично вирішив завдання потрапити до четвірки найсильніших. А ось іншому представнику Львівщини – «Датському текстилю» – за свій шанс ще доведеться поборотися. На даний момент він має по 10 очок із «Севлюшем» з «Виноградова, проте в нього на одну перемогу більше. Таким чином, їхні нинішнє очне протистояння набуває характеру «Матчу смерті».

Втім, є одне «але». Адже «Севлюшу» доведеться помірятися силами ще й із «Сокіл-Сокалєм», а цей двобій, зважаючи на вищесказане, нічого доброго виноградцівцям не віщує. Хіба що вони зуміють створити справжнє диво. Якщо ж ні, то «Датський текстиль» навряд чи дозволить собі провал в інших матчах, хоча протистояння з «Патріотом» аж ніяк не можна вважати «легкою прогулянкою».

Отже, певна інтрига в Сокалі ймовірно зберігатиметься до останнього.  

ГРУПА Б

БАХМУТ

 9 березня

КДЮСШ №1 - ВК «Нікополь»

10 березня

ВК «Нікополь» - ДВУОР

11 березня

ДВУОР - КДЮСШ №1 

Тут у двох зустрічах з відвертими аутсайдерами турніру безтурботну путівку до «Фіналу чотирьох» має здобувати ВК «Нікополь». Додаткових шість очок в активі йому це однозначно гарантують. Тому навряд чи справа дійде до їхньої втрати та гучної сенсації.

КРОПИВНИЦЬКИЙ

10 березня

«ДЮСШ-Орбіта» - «Обленерго»

«НУБіП України» - ФФВ ЦДПУ 

11 березня

«Обленерго» - «НУБіП України»

ФФВ ЦДПУ - «ДЮСШ-Орбіта» 

А ось у Кропивницькому збереться справжня «Група смерті». Якщо не брати до уваги ВК «Нікополь», який, повторимося, однією ногою вже знаходиться у «Фіналі чотирьох», то нинішнє турнірне становище претендентів на другу путівку туди має багато загадок: ФФВ ЦДПУ - 11 очок (4 перемоги), «НУБіП України» - 8 (3), «ДЮСШ-Орбіта» - 7 (2) і «Обленерго» - 6 (2). Адже, якщо не полінькуватися ретельно підрахувати можливі варіанти, то можна віднайти навіть такий, де в підсумку попереду всіх опиниться «Обленерго». В той же час, аби остаточно зняти всі питання, волейболісткам ФФВ ЦДПУ цілком достатньо буде, вдало скориставшись фактором рідних стін, обіграти столичних спортсменів «НУБіП України». Втім, легко сказати – «обіграти». Адже кияни, в разі своєї перемоги, вже самі стануть головними фаворитами на потрапляння до четвірки найсильніших команд чемпіонату. Таким чином, поєдинки в Кропивницькому очікуються напрочуд «полум’яні»…