Команда з однойменного міста блискуче відіграла вирішальні матчі. А разом із нею до першої ліги пробився також «Сокіл-Сокаль».

Оскільки, згідно регламенту змагань, путівки до першої ліги автоматично здобували одразу найкращі команди «Фіналу чотирьох», то для «Сокіл-Сокаля», який дуже впевнено пройшов перший етап чемпіонату, це завдання спрощувалося. На другу ж, здавалося, найбільш реально претентував ФФВ ЦДПУ. Інша річ – хто з них мав би отримати золоті медалі. Проте, як виявилося, свою особисту думку на все це мали волейболісти «Нікополя»…

НІКОПОЛЬ

«Сокіл-Сокаль» - ВК «Нікополь» - 1:3 (20:25, 17:25, 25:23, 18:25)

ФФВ ЦДПУ - «Датський текстиль» - 3:0 (25:20, 25:17, 26:24)

ВК «Нікополь» - «Датський текстиль» - 3:0 (25:22, 25:13, 25:21)

ФОТО МАТЧУ

«Сокіл-Сокаль» - ФФВ ЦДПУ - 3:1 (25:21, 25:16, 21:25, 25:17)

ФФВ ЦДПУ - ВК «Нікополь» - 0:3 (17:25, 16:25, 20:25)

ФОТО МАТЧУ

«Датський текстиль» - «Сокіл-Сокаль» - 0:3 (14:25, 12:25, 19:25) 

ФОТО МАТЧІВ

Отримавши право провести вирішальній тур у рідному місці, команда під керівництвом граючого тренера і капітана Андрія Муравчикова використала цей шанс на всі сто. Хоча для цього їй необхідно було вигравати в усіх трьох матчах, у тому числі й грізних представників Львівської області та Кропивницького.

Першого дня «Нікополь» завдав поразки «Сокіл-Сокалю», хоча, за свідченням технічного делегата Олександра Шаповала, боротьба була дуже напруженою. Просто в кінцівках виграшних партій господарі туру діяли більш розважливіше.

Другого дня Андрій Муравчиков та його підопічні не залишили шансів представникам «Датського текстилю», в яких у «Фіналі чотирьох» гра відверто не пішла.

А у вирішальному матчі «Нікополь» уже досить впевнено обіграв і ФФВ ЦДПУ (справедливості заради зазначимо, що в складі колективу з Кропивницького через певні причини були відсутніми двоє основних виконавців). Таким чином, нікопольці приймали цілком заслужені поздоровлення із заслуженими же золотими медалями.

Ну, а срібні нагороди та другу путівку до першої ліги вибороли волейболісти «Сокіль-Сокаля», які також довели свою перевагу над ФФВ ЦДПУ.

Невеличкою втіхою для спортсменів Кропивницького може служити той факт, що спеціальний приз MVP «Фіналу чотирьох» отримав один із них – Владислав Валіхновський. Іншими лауреатати стали: кращі догравальники – Стас Затуливітер (ВК «Нікополь») та Віталій Демчук («Датський текстиль»), кращі блокуючі – Антон Горбунов (ВК «Нікополь») та Андрій Даниткевич («Сокіл-Сокаль»), кращий ліберо – Олександр Пешков (ВК «Нікополь»), кращий зв’язуючий – Андрій Ваврук («Сокіл-Сокаль») та кращий діагональний – Олександр Галанін (ВК «Нікополь»). Вітаємо!