ФФУ досягло попередньої угоди з компанією Genius Sports, яка є провідним європейським маестро роботи зі статистикою.

Офіс національної федерації волейболу відвідав Агніус Паплаускас –  генеральний секретар добре відомої у континентальному світі спорту компанії Genius Sports. Почесний гість ознайомив керівництво ФВУ з основними принципами роботи свого дітища, розповів про важливість та корисність можливості оперативно отримувати максимальні статистичні показники після кожного матчу будь-яких змагань. Недарма ж Genius Sports уже має цілком успішний досвід роботи з багатьма європейськими федераціями з різних видів спорту. Тим більше, грамотна й повноцінна статистика – річ сьогодні не просто корисна, але й необхідна.

При цьому Агніус Паплаускас зауважив, що пильную увагу на український волейбол він звернув, зокрема, ще й через його останні успіхи на міжнародній арені та значно зростаючий авторитет. Тож аніскільки не сумнівається, що тісна співпраця з ним буде обопільно корисною.

У свою чергу, президент ФВУ Михайло Мельник та провідний спеціаліст ФВУ Геннадій Кондаков цілком погодилися з гостем стосовно важливості та необхідності виходу роботи зі статистикою у країні на якісно новіший та модерновіший рівень і зобов’язалися доступно довести цей факт до керівників клубів чоловічої та жіночої Суперлиги, яким належатиме виступати в наступному сезоні.

Таким чином, Федерація волейболу України та компанія Genius Sports досягли попередньої угоди щодо тісної співпраці і, не виключено, спробують зробити, так би мовити, пробний практичний крок уже під час вирішального туру жіночої Суперліги в Южному.