Обігравши всіх суперників у попередньому турі, «Житичі» перебувають за один крок від чемпіонства.

ЖИТОМИР

30 березня

«А-Пілон» - «Академія-ДПтС» (17.30)

«Житичі» - СК «Прибилів» (19.30)

31 березня

СК «Прибилів» - «Академія-ДПтС» (14.00)

«Житичі» - «А-Пілон» (16.00)

1 квітня

«А-Пілон» - СК «Прибилів» (10.00)

«Академія-ДПтС» - «Житичі» (12.00) 

Житомирський колектив, зібравши досить амбіційний боєздатний склад, ще зі старту чемпіонату проголосив курс на здобуття золотих медалей. І підкріпив його такою якістю гри, яка дозволила йому виграти всі попередні поєдинки. В тому числі і в рамках 1-го туру «Фіналу чотирьох». В Умані «Житичам» нічого не зміг протиставити навіть господар того туру «А-Пілон» - 0:3. Тому навряд чи в когось залишилися сумніви, що зараз на домашній арені житомирські волейболісти дозволять собі, образно кажучи, настільки круте піке, що самі себе позбавлять фактично вірного чемпіонства. Тим більше, навіть в разі поразки від того ж «А-Пілона» вони все одно збережуть за собою перше місце. Але ось осічка ще й у протистоянні з «Академією-ДПтС» чи СК «Прибилів» коштувати може вже дуже дорого.

Проте навряд чи такий сценарій може стати реальністю. Підопічні Сергія Терейківського та Вадима Кравченка вже неодноразово демонстрували сталевий характер у найскрутніші моменти (зокрема, під час товариських турнірів у протистоянні навіть з представниками Суперліги!), тож самим лише куражем їм не знітити. А за рівнем майстерності житомирський колектив є очевидним фаворитом.

Та все ж не будемо поспішати з поздоровчими дифірамбами – дочекаємося результатів ігор принаймні двох перших днів. Тим більше, вони багато що значитимуть й у протистоянні за друге-третє місця. Тут теоретичні шанси потіснити всіх не втратив навіть СК «Прибилів»…