Головний тренер команди "Прибилів" Костянтин Лисейко в інтерв'ю поділився враженням від заключного туру чемпіонату України серед команд Першої ліги та розповів про завдання на фінальний турнір змагань.

- Як оціните виступ команди на етапі в Івано-Франківську?

- Загалом виступ команди вважаю вдалим, адже виконали першочергове завдання - пробились до фінальної четвірки, яка й розіграє комплект нагород Першої ліги. Цей тур дав нам досить багато нової інформації, ми отримали змогу побачити наші помилки, на що треба звернути увагу у фіналі. Якщо брати гру з "Патріотом" то вдавалось все задумане, а от у поєдинку з "Данківцями" дещо "перегоріли". Самовіддачею хлопців на майданчику я задоволений цілком, а от над "психологією" потрібно ще попрацювати. Загалом тур пройшов на високому рівні і особливо хочеться подякувати нашим палким вболівальникам, які підтримують нас попри все і демонструють, що дійсно разом з нами до кінця. 

- На Вашу думку, чого не вистачило у напруженому матчі з "Данківцями"? 

- Як я вже казав, нам не вистачило "психології". На жаль, брак на власній подачі став причиною розбалансованості і невимушених помилок на прийомі. Звісно, великої трагедії з поразки ми не робимо, адже вона дала нам більше ніж перемога. Хороше спортивне правило гласить, що без поразок немає перемог, тож нехай ця поразка станеться на груповій стадії, ніж потім у фіналі. Не буду приховувати, нам хотілось перемогти і приймати один з фінальних турів вдома. Та знову ж таки гра з "Данківцями" показала нам наші слабкі сторони, на які нам потрібно звернути увагу. Важливим фактором стало й те, що гра була запланована на доволі ранній час (9:30). Якщо "Данківці" у перший день з "Володарем" грали одним складом і дали можливість основним гравцям відпочити, то ми у грі з "Патріотом" собі цього дозволити не могли. Фактично, через травми ми виступали однією шісткою два дні, тому було помітно як гравці фізично підсіли, не встигали на блок. Сподіваюсь, що до фіналу всі оговтаються від травм і ми виступимо найсильнішим складом.

plybyliv

- "Прибилів" вдруге поспіль пробився до Фіналу Першої ліги. Можемо говорити, що на мапі України та Прикарпаття з'явився клуб з традиціями, адже стабільність - ознака класу?

- Так, дійсно, ми вдруге беремо участь у Першій лізі і вдруге виходимо до фіналу. Потрібно розуміти, що серед 17 колективів ми вже в четвірці найсильніших, залишивши позаду великі обласні центри. В яких змаганнях ми б не брали участі, ми завжди ставимо максимальні завдання, адже як відомо - "поганий той солдат, який не хоче стати генералом". Два роки тому ми розпочали свій шлях у професіональному волейболі України, стартувавши у Другій лізі і одразу зуміли здобути бронзові нагороди. Нас розцінюють як хорошу команду, запрошують на різноманітні турніри, що вже свідчить про визнання у волейбольній спільноті України.

Слід сказати, що цьогоріч у нас були пропозиції спробувати себе у Вищій лізі чемпіонату України, але через брак коштів прийняли рішення продовжити виступи у Першій лізі. Зараз все йде добре і ми вже спілкувались зі всіма, хто нас підтримує, на предмет підвищення у класі. Так, це зовсім інший рівень, та з сьогоднішнім складом і здійснивши точкове підсилення ми зможемо гідно представити Тлумаччину і загалом Прикарпаття у Вищій лізі. Як вже зазначав, я бачу "Прибилів" міцним середняком Вищої ліги і ми потрохи рухаємось до покладеної цілі.

prybyliv

- Які завдання стоять перед командою у фіналі? 

- Завдання, як і завжди, максимальні - вибороти комплект нагород чемпіонату. Поки рано говорити, якого саме ґатунку, та ми прагнемо вперше в історії привезти на Тлумаччину медалі чемпіонату України серед команд Першої ліги.  

- Як охарактеризуєте суперників по фіналу? Хто основний конкурент у фіналі?

- Потрібно розуміти, що на фінальній стадії вся четвірка команд сильна і достойна нагород та звання чемпіонів. Це фінал, слабких суперників тут немає. Немає різниці, чи це "Нікополь", Харків чи хтось інший - кожен виборов право зіграти у фіналі. На кожного з суперників ми налаштовуємось і поважаємо. Маємо невелику перевагу, адже вже знаємо, що таке "Фінал чотирьох". Хоча цього разу компанія зовсім інша, тож все вирішиться на волейбольному майданчику і в якому фізичному стані ми підійдемо до вирішальних поєдинків. Запевняю, кожен з гравців, який хоче приміряти медаль якомога вищого ґатунку та привезти додому чемпіонський Кубок, розуміє всю відповідальність.