Без поразок продовжують виступати уже тільки три команди.

Якщо після стартового туру на переможній хвилі перебували п’ять колективів, то після звітного двоє від них «відкололися». Тому сприяли очні протистояння локальних лідерів, де успіх виявився на боці більш майстровитих і досвідчених…

У групі А у центрі уваги, безперечно, опинилася дуель ВК «Решетилівка» та ГУНП у Донецькій області. Головні претенденти на здобуття путівок до «Фіналу чотирьох» видали досить захопливу гру, проте деяка перевага була на боці тих, хто мав за плечима досвід виступів у Суперлізі. А саме – решетилівців. Узагалі, їхня стартова шістка, схоже, і зараз не загубилася б у змаганнях елітного дивізіону, тож волейболістам Маріуполя апріорі було вдвічі складніше. До честі підопічних граючого тренера Олега Балаєва, вони за свої шанси чіплялися відчайдушно. Але реально зачепилися лише у третьому сеті, коли суперники дещо втратили пильність. Натомість, у наступній партії колектив Ігора Семенчи знову заграв на повну потужність і, таким чином, зробив вирішальний крок до загальної перемоги – 3:1 (25:19, 25:12, 22:25, 25:14).

Таким чином, ВК «Решетилівка», легко здолавши у наступній зустрічі ФФВ ЦДПУ – 3:0 (25:15, 25:16, 25:14), оформила собі статус одноосібного лідера. Що ж до команди ГУНП у Донецькій області, то другого ігрового дня вона у запеклому протистоянні вирвала перемогу у «Київщина-ДЮСШ №2» - 3:2 (16:25, 25:23, 30:28, 22:25, 16:14), проте тепер у таблиці з нею порівнявся колектив «НУБіП України». Столичні волейболісти досягли успіху у зустрічах із СК «Скадовськ» - 3:2 та СК «Радіус-СДЮСШОР №2» - 3:1. Тож тепер усе залежатиме від виступів обох у 3-му вирішальному турі, матчі якого відбудуться 6-8 березня. Саме там остаточно визначаться володарі двох путівок до «Фіналу чотирьох».

А ось у групі Б головні претенденти на них стали відомими вже після звітного туру. У ньому досвідчені «дядьки» із «Контінентала» та «Рокосово» почергово здолали завзятий опір юних волейболістів «Житичів-ДЮСШ». Чернівецькі волейболісти перемогли житомирян з рахунком 3:1 (25:23, 25:23, 22:25, 25:14), а спортсмени Рокосово (Хустський р-н) – 3:2 (23:25, 25:18, 25:16, 23:25, 15:6). Тож саме «Контінентал» і «Рокосово», здобувши по чотири перемоги у чотирьох поєдинках, стали одноосібними лідерами групи.

Ну, а «Житичі-ДЮСШ» пропустили вперед «Датський текстиль» і ЛНТУ, які у звітному турі очок теж не втратили. Так, тепер саме вони, так би мовити, наступають на п’яти командам із Чернівців і Рокосово, а оскільки наступного туру почергово зійдуться з ними в очних поєдинках, то саме у них, скоріш за все, якраз і визначаться ще двоє учасників майбутнього «Фіналу чотирьох»…

Детальніше про результати матчів 2-го туру можна дізнатися за посиланням.