Напередодні вирішального поєдинку за національний Кубок наставники «Баркома-Кажани» та «Локомотива» відповіли на декiлька питаннь.

Фінальне протистояння у Кубку України – це не тільки дуель тактичної і технічної майстерності, колективної дисципліни і персональної вигадливості, шквалу емоцій і міцності характерів. Це ще й запеклий поєдинок тренерських думок, «домашніх заготовок», продуктивного оперативного реагування на локальні події в поєдинку. Навіть більше того: якщо хочете – то це також випробування на міцність цілих тренерських стратегій і філософій трактування сучасних тенденцій у світовому волейболі. І нинішній кубковий фінал - аж ніяк не виняток! Саме тому наставники «»Баркома-Кажани» і «Локомотива», стримано віддавши належне протилежним колективам, запевнили, що підготували одне одному цікаві сюрпризи. А також поділилися своїми думками щодо важливого титульного поєдинку…   

Угіс КРАСТІНЬШ, головний тренер «Баркома-Кажани»:

- Якщо порівняти наш матч за Суперкубок і нинішній, то без перебільшення можна сказати, що зараз зустрінуться дві зовсім інші команди. За час, що минув від того дуже приємного для нас переможного «побачення», яке ми завершили з красивим рахунком - 3:0, багато чого змінилося. Обидва колективи набрали значно кращий фізичний хід, добре зігралися, чудово вивчили одне одного…

У нашому нещодавньому протистоянні в чемпіонаті «Локомотив» мене дещо вразив, були моменти, на які потім звертав увагу своїх гравців з особливою настирливістю. Аби не припускатися завтра подібних помилок. Харків’яни, не сумніваюся, свої помилки теж розібрали не менш ретельно. Тому, переконаний, завтра буде дуже непростий за своїм розвитком поєдинок.

Кажуть, наші шанси вищі, десь 60 на 40? Знаєте, у протистоянні двох приблизно рівних за класом і можливостями команд казати про чиюсь перевагу просто недоречно. Знаю, що і ми суперникам, і вони нам, підготували певні домашні сюрпризи. Чиї спрацюють краще? Завтра дізнаємося!

Ігор ЗЯБЛИЦЕВ,  головний тренер «Локомотива»: 

- Протягом усього поточного сезону деяких наших гравців постійно переслідують травми. Так, зараз тренуються всі без винятку, але, наприклад, Дмитро Богдан працює з м’ячем лише 10 днів, Іван Слинчук далекий від найкращих кондицій…

Втім, психологічно ми настроєні дуже добре. Дві останні гри з «Баркомом» показали, що ми спроможні його перемагати, і це значно додало хлопцям упевненості у власних силах. А разом із тим – і оптимізму.

Проте львів’яни вміють неприємно дивувати. Ось, наприклад, у поєдинку, в якому ми поступилися 2:3, Угіс Крастіньш випустив на майданчик молодого Михайла Бібера і ми, зізнатися, не очікували від нього серйозної загрози. А він заробив у восьми атаках 7 очок і, фактично, самотужки врятував партію, яку, здавалося, ми мали виграти. Так що хтозна, що суперники приготували нам цього разу. Втім, нам теж є чим їх неприємно здивувати!

Переможе ж завтра, на мій погляд, той, хто підготувався трішки краще і хто зменшить кількість власних помилок до сприйнятного мінімуму.

Трансляцiя фiналу Кубку України