29-31 січня мають визначитися останні учасники наступного раунду змагань.

В останні грудневі дні деякі команди отримали можливість зробити самим собі хороші новорічні подарунки, здобувши путівки до 4-го етапу Кубка України. І, власне, зробили, причому, що трохи дивує, без особливої конкуренції. Нагадаємо, що відзначилися у групах Н та О, відповідно, ВК «МХП-Вінниця» із ВСК «МХП-Вінниця» та «Серце Поділля» із «Буревісником-ШВСМ». Тепер же, прийдешнього уїк-енду, мають визначитися лауреати і в групах Л та М…

У Житомирі за дві путівки посперечаються «Житичі-ПНУ», «Юракадемія», «Хотинські козаки» та ВК «Решетилівка». На перший погляд здається, що перспективи представників Суперліги є непохитними, однак амбітні учасники «вишки», ймовірно, мають стосовно цього власні думки. Особливо волейболісти представника Полтавської області, які наразі якраз і є одноосібними лідерами в своєму чемпіонаті. Підопічні Сергія Побережченка налічують у власній обоймі чимало досвідчених виконавців, котрі раніше добряче «нанюхалися пороху» баталій на елітному рівні, тому недооцінювати їх не варто. Та й міцний спортивний характер «козаків» сумнівів теж не викликає.

І все ж, зрозуміло, суперлігівці об’єктивно мають значно кращі шанси продовжити боротьбу за потрапляння до майбутнього «Фіналу чотирьох». Особливо житомиряни, котрі є діючими володарями Кубка України. Розпрощатися з ним задовго до вирішального туру – це було б дуже не по «житичіківськи»!

У Львові же зійдуться основні фавориті у боротьбі за чемпіонський трон Суперліги – «Барком-Кажани» та «Епіцентр-Подоляни», а також чи не основний конкурент ВК «Решетилівка» у суперечці за пряму путівку до елітного дивізіону – ВК «Дніпро». Там також майстрів із солідним досвідом виступів на найвищому рівні вистачає. Проте, ясна річ, представники Львова і Городка однозначно мають за мету завершити нинішній сезон із максимумом здобутих трофеїв. Тож принциповість їхнього нинішнього протистояння «підігрівається» ще й через цей фактор. Відповідно, якщо дніпряни справді націлені стати авторами солідної сенсації – їм необхідно дуже добре постаратися!

Детальний розклад та трансляції матчів