9 лютого відбулася церемонія жеребкування 1\4 фіналу Кубка України серед чоловічих команд сезону 2020-2021.

Вже традиційно на офіційному Youtube каналі Федерації волейболу України ми змогли у прямому ефірі одними з перших дізнатися, які протистояння побачимо вже за два тижні.

Отже, за результатами жеребкування утворилися такі групи:

ІV етап Кубка України 2020-2021. Чоловіки. 25-27 лютого

Група Р – «Житичі-ПНУ» (Житомир), «Серце Поділля» (Вінниця), ВСК «МХП-Вінниця» (Тростянець), «Епіцентр-Подоляни» (Городок). Матчі відбудуться в місті Житомир.

Група П – ВК «Решетилівка» (Решетилівка), «Барком-Кажани» (Львів), «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів), ВК «МХП-Вінниця» (Тростянець). Матчі відбудуться в місті Полтава.

cup of ukraine

За регламентом турніру до «Фіналу чотирьох» виходять по дві команди з кожної групи.

Найцікавіше, а саме чвертьфінальні поєдинки, ми побачимо наприкінці лютого, а зараз можемо дізнатися думки гравців та тренерів.

Питати про задачі та цілі того чи іншого колективу на такій стадії турніру було б недоречно. Адже всі без виключення прагнуть підняти над головою омріяний трофей. Тому, всім представникам команд ми поставили декілька однакових питань стосовно результатів жеребу та отриманих суперників.

1) Як вам результати жеребкування? Що можете сказати про кожну команду-суперницю вашої групи?

2) Які враження щодо групи суперників? Які дві команди з іншої групи, на вашу думку, мають найбільші шанси пройти у «Фінал чотирьох»?

Ліберо ВК «Барком-Кажани» Горден БРОВА:

1. У кубку України не буває поганого жеребкування! Все одно, якщо хочеш виграти трофей, то доведеться грати з усіма рано чи пізно! З командами Вінниці і Чернігова ми вже зустрічалися в цьому сезоні. Незважаючи на перемоги, це були дуже напружені і видовищні матчі! З огляду на те, що кубкові матчі завжди проходять в стані нереальної мотивації, варто очікувати боротьби за кожен м'яч! А команда з Решетилівки фіналіст минулого кубка, і в цьому розіграші вже підтверджувала свої амбіції, в тому числі впевнено перемагаючи команди нинішньої Суперліги. Думаю, вони точно в рідних стінах спробують піднести сюрприз всім суперникам.

2. Що стосується іншої групи... То «Житичі» і «Епіцентр» явно не збираються поступатися своїм місцем у півфіналі. Думаю, саме вони вийдуть з групи. Хоча торішній розіграш Кубка показав, що поточне турнірне становище команд у Суперлізі ніяк не дає право прогнозувати результат матчу. Так що, легкої прогулянки з обома вінницькими командами чекати не варто! У будь-якому випадку, впевнений, нас чекає дуже багато цікавих матчів в обох групах!

barkom-kazhany

Головний тренер ВК «МХП-Вінниця» Костянтин РЯБУХА:

1. Мені все сподобалось. Дівчата гарно виглядали перед камерою і впевнено діставали кульки з кошиків. Наша група «П» зі своїми нюансами і моментами. «Барком» – це лідер регулярного чемпіонату вже на даний момент і тут багато пояснювати не треба... Вони наперед головні фаворити в нашому квартеті, а ось далі вже буде куди цікавіше. Дуже пощастило всім, що не «Буревісник» буде приймати цей етап, бо в пам’яті залишаються їхні можливості і досягнення минулорічного розіграшу Кубку України в своєму залі. За це треба віддати їм належне і поважати в межах майданчика. Плюс «Решетилівка». Хоча це і представник Вищої ліги, але я би їх в реальності такими не назвав, бо аж дуже досвідчений і майстровитий мають склад, і домашні стіни будуть для них величезним бонусом. А так дочекаємося назначеної дати і зійдемося в безпристрасній боротьбі, а далі вже сто процентів пройдуть найсильніші!

2. Група «Р» більш передбачувана. Там є два явних фаворита, але спорт ми любимо за дива, тому щиро буду вболівати за два колективи з Вінниці, а особливо за нашу молодь.

kostyntyn ryabukha

Ліберо «Буревісник-ШВСМ» Володимир ЛЕОНЕНКО:

1. Результат загальний: 8 сильних команд, Кубок, кожна команда може виграти в одній грі у кожного. Два лідери в різних групах. Групи плюс-мінус рівносильні. Кожен буде боротися за вихід до четвірки. У нас «Решетилівка» – дуже досвідчена команда, можна відзначити технічних догравальників Євгена Капаєва і Олексія Дрофу. «Барком» – тут команда говорить сама за себе, багаторазові чемпіони країни під керівництвом досвідченого тренера. «МХП» – команда, яка показує стабільну гру протягом сезону з кращим ліберо України Дмитром Канаєвим. «Буревісник» – нашу команду теж не ображу! Хлопці всі дуже старанні, зараз тільки почали набирати хід, всі стали до ладу. Сподіваємося на хороший результат, до того ж, з таким тренером по-іншому ніяк.

2. Друга група теж дуже хороша. Моя думка – вийдуть «Житичі» і «Епіцентр». Хоча давайте не забувати і про «Серце Поділля», там чого тільки вартий догравальник Роман Волков.

volodymyr leonenko 

Центральний блокуючий ВК «Решетилівка» Данило ФЕДОСЄЄВ:

1. Пару днів тому, коли товариш по команді запитав: «Як ти думаєш, хто нам випаде на Кубку?», я назвав саме ці три команди, тому за переглядом трансляції жереба я був, м'яко кажучи, здивований (посміхається). Про наших суперників скажу тільки, що всі 3 – сильні колективи.

2. У другій групі, на мій погляд, фаворити – це «Епіцентр» і «Житичі», але ні ВСК, ні «Серце Поділля» не стануть для них легкою прогулянкою. Думаю будуть хороші, гарні матчі!

danylo fedoseev

Капітан ВСК «МХП-Вінниця» Сергій МІЩЕНКО:

1. Загалом результатом жеребкування більш менш задоволений, ми потрапили у дуже сильну та досвідчену групу, яку наповнюють багато майстерних гравців. Для нас, нашої молодої амбітної команди – це великий і цінний досвід, дійти до 4 етапу та зіграти з такими командами, будемо боротись і намагатися дати бій.

2. Команди, які потрапили до групи «П» аналогічно здатні показати високий рівень гри, і навряд чи хтось буде давати задню на цій сходинці. Жодна гра не буде легкою, що в нашій групі, що у протилежній. Гадаю усі любителі волейболу будуть спостерігати і чекати на результат цього етапу. Вийдуть з групи скоріше за все це «Барком», і звичайно буду вболівати за команду ВК «МХП-Вінниця» і їх проходження далі!

serhiy mishenko

Ліберо ВК «Житичі-ПНУ» Сергій ПОПОВ:

1. Хороше жеребкування, групи приблизно рівні. Напевно, добре, що грати будемо вдома. У нас в групі молода, амбітна команда «МХП», яка намагається боротися з будь-якою командою, вони «лізуть на всіх». «Серце Поділля» непогана команда з досвідченими гравцями від них можна очікувати сюрпризів. «Епіцентр», незважаючи на звання новачка Суперліги, показує хорошу гру. У них довга лавка запасних, що дозволяє робити ротацію в складі на кожен матч, а на Кубку буде три ігрові дні поспіль.

2. Я думаю до наступного етапу вийдуть «Решетилівка» і «Барком». Тим більше, що «Решетилівка» гратиме вдома.

serhiy popov

Нападник ВК «Серце Поділля» Роман ВОЛКОВ:

1. Результати жеребкування для мене ніколи не мали великого значення! Так як я – максималіст! Я з будь-якою командою виходжу грати і вигравати. Наша група досить непогана. Потрібно боротися і показувати максимальний результат! У ВК «Житичі» мені довелося пограти сезон, я добре знаю керівництво цієї команди, тренера і я знаю, що в цій команді завдання поставлені найвищі! Отже, розігруватися у нас не буде часу, потрібно буде виходити і з першого розіграшу боротися за перемогу! З приводу команди «Епіцентр-Подоляни», думаю нічого не варто говорити, так як вони в цьому році скрізь на слуху! Скажу тільки, що це дуже дружня команда з хорошим тренером! ВСК «МХП-Вінниця» – молоді хлопці, які сповнені ентузіазму! Ось їх не можна недооцінювати і потрібно виходити з бойовим настроєм не як проти молодих хлопців, а як проти команди, яка виступає в Суперлізі! Ну і скажу з приводу своєї команди ВК «Серце Поділля», в якій я проводжу свій перший сезон у Суперлізі. Це дуже дружня команда з хорошим молодим тренером Іваном Слинчуком! Ми добре тренуємося, завдання у нас максимальні, може десь у нас не виходить вигравати, але ми не опускаємо руки, а тільки мотивуємося поразкою. Як кажуть, без поразок не буває перемог!

2. Група П теж цікава! Я думаю, «Барком» вийде з першого місця без інтриг, а ось боротьбу за путівку з другого місця в 1/4 буде досить цікаво спостерігати! Всі команди майже рівні! «Решетилівка» – срібний призер Кубка України минулого сезону. Всі хлопці, які грають в ній досить досвідчені, з досвідом виступу закордоном! «МХП-Вінниця» – теж може дай бій будь-якій з цих команд! Процитую головного тренера цієї команди Костянтина Рябуху «МХП – тільки вперед, бо виклик вже давно прийнято!» З приводу «Буревісника» скажу, що вони теж будуть чіплятися за останній шанс пройти далі, і будуть «лізти» на всі команди! Отож, я бажаю всім удачі і перемог! Нехай переможе сильніший!

roman volkov

Ліберо команди «Епіцентр-Подоляни» Данііл АНОХІН:

1. Результат жеребкування вважаю задовільним. Наша команда зобов'язана виходити до фінальної частини Кубка України. Думаю, що групи розподілилися справедливо. У нашій групі явними фаворитами будуть здаватися наша команда «Епіцентр-Подоляни» та чинний володар Кубка України «Житичі-ПНУ», але не можна скидати з рахунків досить міцну і досвідчену команду «Серце Поділля», в якій зібрані хороші гравці. І, звичайно ж, дуже непередбачувана молодь з ВСК «МХП-Вінниця» може показати хороший волейбол і, якщо хтось розслабиться і дасть хлопцям відчути впевненість, вони можуть попсувати нерви кожній команді з нашої групи. Тому не все так очевидно, як багатьом здається.

2. Група досить рівна і цікава, але вважаю явним фаворитом «Барком-Кажан», які зараз демонструють дуже переконливий волейбол. Думаю, що за 2 місце буде дуже цікава боротьба між ВК «Решетилівка» і ВК «МХП-Вінниця». У «Решетилівці» зібрані досвідчені виконавці, які мають досвід ігор в суперлізі і на закордонній арені. На попередньому етапі Кубка України вони змогли обіграти «Юракадемію», яка зараз показує хороший волейбол і має дуже хороших виконавців у своєму складі. ВК «МХП-Вінниця» демонструє хороший волейбол протягом усього сезону і відразу ж мені пригадується гра, в якій ми програвали їм 0-2 і зуміли перемогти 3-2. «Буревісник-ШВСМ» – міцна команда, яка в минулому Кубку України зробила сенсацію і увійшла до четвірки найсильніших команд цього турніру. Майбутній етап Кубка України обіцяє бути дуже цікавим.

daniil anokhin

До речі, представниці чарівної статі також отримали своїх суперниць. Але там турнір вже вийшов на фінальну стадію.

Кубок України 2020-2021. Жінки. «Фінал чотирьох»

І півфінал

«Аланта» (Дніпро) – СК «Прометей» (Кам’янське)

ІІ півфінал

«Хімік» (Южне) – «Регіна-МЕГУ» (Рівне)

 women cup of ukraine 2020-2021

26 та 27 лютого в одному з міст України відбудеться «Фінал чотирьох». Господарем фінального етапу стане команда, яка запропонує та виконає всі умови для проведення престижного турніру.

У вівторок президент СК «Прометей» Володимир Дубинський на своїй сторінці у facebook відзначив, що за його інформацією Кам’янське є поки що єдиним претендентом на проведення фіналу національного Кубка.

Фото: Артем Лавренчук , fvu.in.ua , Микола Миколайович , Аліна Титаренко , Каріна Цимбалюк