19-20 березня у місті Городок відбудуться матчі "Фіналу чотирьох" чоловічого Кубка України сезону 2020-2021. Вже за традицією, підготували для вас анонс майбутніх протистоянь – де дивитися і за ким спостерігати, коментарі головних тренерів та прогноз volleyball.ua.

МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ. В сезоні 2020-2021 головними аренами для волейбольних подій стали СК "Прометей" у Кам'янському та СК "Епіцентр" у Городку (Хмельницька область). Останній, до речі, вже бачив фінали Суперкубка України-2020 та єврокубкові матчі за участю місцевої команди "Епіцентр-Подоляни".

В інстаграм акаунті сайту volleyball.ua ми запитали підписників, де, на їх думку, відбудеться фінальний матч турніру. У лідерах були два міста Львів та Городок. Як бачите, ми та ще 290 людей були впевнені, що СК "Епіцентр" стане господарем "Фіналу чотирьох".

instagram 
gorodok intagram
sk epicentr 

ГЛЯДАЧІ. У зв’язку з пандемією коронавірусу, кількість доступних місць на трибунах буде обмежена до 50 відсотків. Вхід за складеними наперед списками.

Також відомо, що ВК "Барком-Кажани" організував поїздку для своїх вболівальників. Про присутність фан-секторів інших команд у соцмережах не повідомлялося.

Звертаємося з проханям до всіх глядачів та вболівальників! Якщо ми хочемо вживу побачити фінальні матчі чемпіонату України, будь ласка, давайте спробуємо дотримуватися всіх встановлених правил та одягати маску! Адже, Федерація баскетболу України вже обмежила кількість глядачів на трибунах до 30%, а також запровадила безліч санкцій!

coronavirus

ТРАНСЛЯЦІЯ. Матчі у прямому ефірі покажуть телеканали Спорт 1, UA:ПЕРШИЙ, 1-й Подільський, Хsport, Суспільне ТБ та YouTube канал ГО ФВУ. Цікаво, що на момент публікації цієї статті, у телепрограмі цих телеканалів на п’ятницю-суботу волейбол не значився.

Трансляції матчів на Youtube каналі Перший Подільський

УЧАСНИКИ

Склад команди "Барком-Кажани":

Зв’язуючі: Крістіан Мануель Тгондіке Меджіас №5, Олексій Головень №6;

Ліберо: Андрій Жуков №10, Горден Брова №12;

Центральні блокуючі: Максим Дрозд №1, Олександр Коваль №8, Юрій Семенюк №9;

Догравальники: Ілля Ковальов №2, Олег Шевченко №4, Олександр Наложний №7, Віталій Кучер №16;

Діагональні: Антон Квафарена №14, Михайло Бібер №18.

Головний тренер: Угіс Крастіньш.

Помічник тренера: Владислав Лазарчук.
Статистик: Ігор Кушнір.
Лікар: Олександр Василишин.
Масажист: Ігор Рабків.

barkom-kazhany

Капітан: Юрій Семенюк.

Легіонери: албанський діагональний Антон Кафарена та кубинський зв’язуючий Крістіан Мануель Тгондіке Меджіас.

Лідер атаки*: Антон Кафарена.

antom kafarena

Склад команди "Епіцентр-Подоляни":

Зв’язуючі: Богдан Середа №8, Владислав Діденко №11;

Ліберо: Денис Фомін №1, Данііл Анохін №16;

Центральні блокуючі: Руслан Осипенко №3, Володимир Остапенко №4, Юрій Паласюк №9, Андрій Оробко №10;

Догравальники: Олександр Буздуган №6, Дмитро Сухінін №7, Ігор Вітюк №13, Володимир Сидоренко №18, Марко Ніколіч №44;

Діагональні: Ілля Глабай №5, Юрій Томин №17.

Головний тренер: Юрій Мельничук.

Помічник тренера: Вадим Кульпа.
2-ий помічник тренера: Віктор Цвяк.
Статистик: Володимир Дяченко.
Масажист: Іван Листопад.
Лікар: Леонід Ігнатеску.

epicentr-podolyany

Капітан: Богдан Середа.

Легіонери: сербський догравальник Марко Ніколіч.

Лідер атаки: Володимир Сидоренко.

Склад команди "Житичі-ПНУ":

Зв’язуючі: Роман Калатинець №5, Сергій Євстратов №12;

Ліберо: Сергій Попов №1, Дмитро Кузьменко №15, Віктор Краєвський №23;

Центральні блокуючі: Артем Омельченко №2, Віктор Щекалюк №8, Микола Рудницький №11, Сергій Руденко №22;

Догравальники: Дмитро Шоркін №7, Ален Дідовіч №10, Станіслав Лизанець №17;

Діагональні: Віталій Бондар №9.

Головний тренер: Сергій Терейковський.

zhytychu-pnu

Капітан: Микола Рудницький.

Легіонери: боснійський догравальник Ален Дідовіч.

Лідер атаки: Ален Дідовіч.

alen didovych

Склад команди ВК "МХП-Вінниця":

Зв’язуючі: Юрій Синиця №5, Андрій Стеблецький №8;

Ліберо: Дмитро Канаєв №11, Олександр Гакавий №19;

Центральні блокуючі: Денис Данилов №3, Іван Волкович №4, Владислав Щуров №12, Костянтин Рябуха №20;

Догравальники: Андрій Гулько №7, Євген Політько №10, Данііл Портной №13, Микита Лубан №14;

Діагональні: Артем Скороход №2, Данило Уривкін №9, Віктор Шаповал №99;

Головний тренер: Костянтин Рябуха.

Лікар: Віталій Чорний.

vc mhp vinnutsa

Капітан: Артем Скороход.

Легіонери: російський догравальник Данііл Портной.

Лідер атаки: Артем Скороход.

artem skorokhod

КОМЕНТАРІ УЧАСНИКІВ (інтерв’ю пресслужбі ФВУ)

Сергій ТЕРЕЙКОВСЬКИЙ, головний тренер ВК «Житичі-ПНУ»: Волею жеребу, у півфіналі нам випало зіграти з командою господарів «Фіналу чотирьох», яка ставить перед собою найвищі завдання та, відповідно, має належну комплектацію. Її майстри знають про волейбол усе, тож боротися з ними буде дуже важко. Щоправда, протягом сезону нам вдалося одного разу здолати городочан у напруженій «п’ятихатці» - сподіваюся, та перемога додасть нам психологічної впевненості у власних силах нині.

А так, на мій погляд, у кожному поєдинку все буде залежати від дрібниць. Перемагатиме той, хто скоріше віднайде ті дрібнички і не дозволить їм перетворитися на великі проблеми. Плюс – неухильне виконання тренерських установ, належна ігрова дисципліна, максимальна самовіддача у боротьбі не просто за кожне очко, а за кожен момент! Причому, що називається, від і до. У Городку зібралися чотири найсильніші команди за підсумками регулярного чемпіонату, тож дозволити собі розслабитися бодай на мить у протистоянні з будь-якою – це може призвести до фатальних наслідків…

Взагалі ж, не сумніваюся, мотивація у всіх учасників зашкалює! Мета у всіх одна, хоча стимули трохи різняться. Ми прагнутимемо зберегти Кубок України у Житомирі, «Барком-Кажани» - повернути його до Львова, а «Епіцентр-Подоляни» та ВК «МХП-Вінниця» - вперше оформити почесному трофею місцеву прописку. Образно кажучи, саме на цих «трьох китах» і формується особливість нинішнього «Фіналу чотирьох»!

sergiy tereykovskiy

Юрій МЕЛЬНИЧУК, головний тренер СК «Епіцентр-Подоляни»: На мою думку, всі чотири команди, які пробилися до «Фіналу чотирьох», справді заслужили на це, оскільки гідно відіграли протягом кількох відбіркових етапів і довели свою перевагу над сильними опонентами. У кожного з претендентів на тріумф є власні «козирі». Наприклад, наш суперник у півфіналі – ВК «Житичі-ПНУ» - вкомплектований переважно досвідченими майстрами. При цьому багато хто з них має за плечима солідний міжнародний досвід. Нарешті, той факт, що наразі саме житомирська команда є володарем Кубка України – найкраще свідчить про її амбіції і в поточному сезоні.

Відповідно, щоби її перемогти, там необхідно дуже добре постаратися. Зробити це в рідних стінах, здається, буде ще складніше, оскільки на гравцях може позначатися тягар відповідальності перед власними вболівальниками. Тим не менш, ми добре знаємо можливості житомирян і готуємося належним чином. Хлопці працюють з великим старанням та самовіддачею, тож, сподіваюся, продемонструють на майданчику всі свої найліпші якості.

«Барком-Кажани» - колектив, упевнений у власних силах, із рядом по-справжньому майстровитих виконавців. «Фішка» львів’ян – пара центральних блокуючих Юрій Семенюк і Максим Дрозд, які є провідними у цьому амплуа і в національній збірній. Плюс – у них за плечима є хороший досвід Євроволей-2019. Але й усі інші – не подарунок!

ВК «МХП-Вінниця» підкупає амбітністю та зашкальною самовідданістю у боротьбі за кожне очко. Тож абсолютно не погоджуюся з думкою, що команда з Тростянця є аутсайдером «Фіналу чотирьох»…

А взагалі, не сумніваюся, протягом двох днів у Городку вируватиме справжнє свято чоловічого волейболу – мобільного, атлетичного, дисциплінованого і креативного водночас. Я вірю, що наша команда спроможна бути на цьому святі не просто рядовим учасником!

yuriy melnuchuk

Угіс КРАСТІНЬШ, головний тренер ВК «Барком-Кажани»: У програмі підготовки до «Фіналу чотирьох» дуже корисним для нас став поєдинок із білоруським «Шахтарем» із Солігорська. Тому хочу подякувати зарубіжним суперникам за той цікавий спаринг! А так – готувалися у звичному тренувальному режимі…

Суперники? На мій погляд, за своїм потенціалом усі є більш-менш рівними. У тому числі й наш опонент у півфіналі – ВК «МХП-Вінниця». Всі намагаються грати у сучасний – швидкий та атлетичний волейбол, всі добре розуміють, що таке ігрова дисципліна… Наше завдання: не дати кожному супернику добре використати на майданчику їхні сильні сторони і, навпаки, максимально реалізувати свої.

Мені відомо, що багато хто вже передбачає вирішальний поєдинок «Барком-Кажани» - «Епіцентр-Подоляни». Але аж ніяк не поділяю таке переконання. Звичайно, зі свого боку ми націлюємося обов’язково пробитися до фіналу та, зрештою, повернути почесний приз до Львова, однак будемо робити це крок за кроком. Тобто, наразі ми повністю сконцентровані на поєдинку із ВК «МХП-Вінниця». Якщо переможемо і вийдемо до фіналу – тоді почнемо думати про наступного суперника. Буде це «Епіцентр-Подоляни» чи ВК «Житичі-ПНУ» - однаково. Мене, насамперед, цікавить гра моє команди, і лише потім – наших опонентів…

ugis krastinsh

Костянтин РЯБУХА, головний тренер ВК «МХП-Вінниця»: З одного боку, на відміну від суперників, ми мали ігрову практику у чвертьфінальних матчах Суперліги з «Юракадемією». Це – плюс. З іншого – невдача у протистоянні з харків’янами солідно позначилася на психологічному настрої гравців. Це – мінус. Тобто, довелося робити все можливе, щоби змусити їх якомога скоріше забути про ті поразки та максимально зосередитися на кубковому «Фіналі чотирьох». Сподіваюся, нам це вдалося, і в Городку наша команда буде спроможною продемонструвати свою найкращу гру. Так би мовити, не хочемо бути зайвими на цьому справжньому святі волейболу!

Суперники? На моє переконання, основними «ковалями» перемог сьогодні є діагональні та догравальники. У нашого півфінального суперника – «Барком-Кажанів» - із цим усе гаразд. Та й у городочан із житомирянами – також. Вони налічують у своїх складах досвідчених виконавців, які вміють давати результат навіть, що називається, на складних м’ячах. Плюс – усі три мають на цих позиціях цікавих та майстровитих легіонерів. Тобто, їх не треба вчити грати у волейбол, для них головне – перебувати у хорошому фізичному тонусі.

Ми же за подібним досвідом, об’єктивно, трохи поступаємося. Фактично, є лише Артем Скороход, який цілком підпадає від вище зазначене. А так, образно кажучи, на кожен метр ігрового майданчику нам поки не вистачає належного ігрового досвіду.

Однак, безсумнівно, наші молоді волейболісти аж ніяк не хочуть пасти задніх у протистоянні з маститими опонентами. Вони націлені боротися до останнього, скласти будь-кому гідну конкуренцію. І я вірю в них!

kostyntyn ryabukha

ПОПЕРЕДНІЙ РОЗІГРАШ. Матчі за національний трофей минулого року відбулися у Житомирі. Цим напрочуд вдало скористалися господарі майданчика житомирська команда "Житичі-ЖНАЕУ", яка у півфіналі здолала "кажанів" з рахунком 3:0, а у фіналі не дала шансу, на той момент команді Другої ліги, ВК "Решетилівці". Бронзові нагороди поїхали до Львова.

Кубок України 2019-2020. Чоловіки. Фінал чотирьох

Півфінали

ВК Решетилівка (Полтавська обл.) – Буревісник-ШВСМ (Чернігів) – 3:2 (20:25, 25:23, 12:25, 28:26, 15:9)
Барком-Кажани (Львів) – Житичі-ЖНАЕУ (Житомир) – 0:3 (23:25, 15:25, 25:27)

Матч за третє місце
Буревісник-ШВСМ – Барком-Кажани – 0:3 (17:25, 15:25, 14:25)

Фінал
ВК Решетилівка – Житичі-ЖНАЕУ – 0:3 (14:25, 15:25, 18:25)

АФІША

«Фінал чотирьох» Кубка України 2020-2021

19 березня, п’ятниця

Другий півфінал

13:00 Епіцентр-Подоляни (Городок) – Житичі-ПНУ (Житомир)

Перший півфінал

15:30 Барком-Кажани (Львів) – ВК МХП-Вінниця (Тростянець)

20 березня, субота

11:00 Матч за третє місце

14:00 Фінал 

afisha 

ПРОГНОЗ VOLLEYBALL.UA

Перший півфінал: Барком-Кажани (Львів) – ВК МХП-Вінниця (Тростянець) – 3:0

Орієнтовний стартовий склад "Барком-Кажани": Головень-Кафарена, Дрозд-Семенюк, Шевченко-Ковальов, Брова (л).
Орієнтовний стартовий склад ВК "МХП-Вінниця": Синиця-Скороход, Волкович-Щуров, Лубан-Портной, Канаєв (л).

Другий півфінал: Епіцентр-Подоляни (Городок) – Житичі-ПНУ (Житомир) – 3:1

Орієнтовний стартовий склад "Епіцентр-Подоляни": Діденко-Томин, Сухінін-Сидоренко, Остапенко-Паласюк, Фомин (л).
Орієнтовний стартовий склад "Житичі-ПНУ": Євстратов-Бондар, Шоркін-Дідовіч, Рудницький-Щекалюк, Попов (л).

Матч за третє місце: Житичі-ПНУ – ВК МХП-Вінниця – 3:1

Фінал: Барком-Кажани – Епіцентр-Подоляни – 3:1

 

*згідно статистичних даних на офіційному сайті Федерації волейболу України

Фото: Каріна Цимбалюкkazhany.lviv.ua , Артем Лавренчук