Нинішнім авангардистам змагань втримати свої позиції буде дуже непросто.

9-10 листопада у трьох містах України відбудуться перші поєдинки в рамках 2-го туру чоловічої «вишки». Як відомо, після стартових матчів, набравши максимум очок, у лідери дещо несподівано вийшли СК «Прибилів» та ВСК «МХП-Вінниця». Також приємною несподіванкою став подвійний успіх «Інваспорт-Метеор», який аналогічно повторив ВК «Бахмут-ШВСМ».  Тож в анонсованому турі особливої уваги набувають очні протистояння обох вищезгаданих пар. Та якщо колективи із Тлумача і Тростянця поміряються силами на турі у Запоріжжі 16 листопада, то представники Ірпеня і Соледара зійдуться на домашньому майданчику останнього вже 9-го числа…

Успішний старт СК «Прибилів» та ВСК «МХП-Вінниця» таки отримав смак певної несподіваності, оскільки суперниками обох команд були досить солідні представники «вишки». Нагадаємо, що підопічні Костянтина Лисейка здолали львівську «Булаву» і тернопільський «ДСО-ТНЕУ», а найближчий резерв діючого бронзового призера Суперліги на чолі з наставником Олександром Фроловим не залишив шансів волейболістам «Політехнік-Одеси» та «ШВСМ-СумДУ». Ці перемоги, безумовно, за своєю значимістю не варто недооцінювати, але були вони закономірністю чи просто приємним збігом обставин – спортсменам із Тлумача і Тростянця належить надати на це запитання вичерпну відповідь, насамперед, якраз в очній дуелі. 

Що ж до «Інваспорт-Метеор» та ВК «Бахмут-ШВСМ», то їхні синхронні перемоги над ВК «Дніпро» та «КЗ «ХПКСП ХОР-Юракадемія-2» також апріорі очікуваними не назвеш. Отже, їхнє анонсоване «побачення» має стати ще однією «родзинкою» усього туру.

Також хочеться ще раз побачити у ділі «Олюртранс» та «Політехнік-Одесу», які минулого сезону були у змаганнях «вишки» одними з найсильніших. Їхні певні невдачі у стартовому турі – це явище тимчасове чи об’єктивна реальність нинішніх можливостей обох команд? У цьому сенсі анонсовані матчі луцьких волейболістів (яких, до речі, очолив колишній головний тренер жіночої «Регіни-ОШВСМ» Ігор Тартаковський і підсилив відомий досвідчений догравальник В’ячеслав Панкратенков!) із «Булавою» та «ДСО-ТНЕУ» (вони відбудуться у Тернополі) також викликають солідний інтерес. У представника Одеси завдання виглядає простішим: у Харкові його суперниками будуть ще більші невдахи 1-го туру – місцевий «КЗ «ХПКСП ХОР-Юракадемія-2» і ВК «Дніпро». Хоча й тут робити впевнені прогнози нерозумно…

Ну й, нарешті, з огляду на скорий старт у чемпіонаті EEVZA, хочеться набути оптимістичного настрою від гри збірної України U-17. У перших матчах чемпіонату підопічні Ігора Альохіна зазнали поразок від «ШВСМ-СумДУ» (1:3) і «Політехнік-Одеси» (0:3). А зараз 16-17 листопада на них очікують поєдинки з ужгородським «Спартаком» та самим СК «Прибилів». Випробування на міцність для юних гравців буде ще тим!

Детальніше про 2-й тур у чоловічій вищій лізі можна дізнатися за посиланням.