У маститого «Білозгар-Медуніверситету» є одразу кілька гідних конкурентів.

Сьогодні шістьма матчами у Запоріжжі, Львові та Вінниці стартує національна першість у жіночій «вишці». Взагалі участь у змаганнях беруть 16 колективів, але чотири з них поміряються силами у Харкові 9-11 жовтня. Поки ж шанс заявити про свої амбіції отримала дюжина інших команд…

Насамперед, у центрі уваги перебуває вінницький «Білозгар-Медуніверситет». Наставниці Юлії Якушевій вдалося зберегти минулосезонних лідерів на чолі з дуже перспективним бомбардиром – Валерією Якушевою, а також підсилитися кількома іншими талановитими гравцями. І хоча всі вони ще зовсім молоді (найстарша серед них – Анна Ковальчук - нещодавно відзначила лише 22-й День народження), насправді потенціал у вінничанок цілком достатній для того, щоби поборотися за повернення до Суперліги.

Таку ж мету не приховує і «ФОГТЛАНД», що представляє селище Кирнички Одеської області. У розпорядженні головного тренера Олега Підгірного, серед інших талановитих волейболісток, є і «новоспечена» бронзова призерка чемпіонату Європи U-20 з волейболу пляжного Софія Рилова. Плюс до неї – кілька виконавиць із уже досить солідним ігровим досвідом. Тож «чорноморочки», нема сумнівів, як і вінничанки, апріорі націлюються на здобуття чемпіонського титулу.

Але в обох вищезгаданих команд є цілком гідні конкуренти, які також спроможні поборотися за комплекти нагород. Це, зокрема, ВК «ПНУ-Університет» з Івано-Франківська, МСК «Дніпро» із Черкас, СК «Прометей-2-ДДТУ» із Кам’янського, «Регіна-2-КЛІСП-ОСДЮСШОР» із Рівного, ВК «Полісся-2» із Житомира тощо. Та й обидва представники Харківщини – Збірна Харківської області КЗ «ХПКСП» ХОР і «Харків’янка-ХНПУ Збірна Харківської області-2» - однозначно не подарунок. Отже, цікавих протистоянь у сезоні має бути предостатньо!

Серед поєдинків же стартового туру окремо слід виділити «ФОГТЛАНД» - СК «Прометей-2-ДДТУ», «Білозгар-Медуніверситет» - МСК «Дніпро», «Регіна-2-КЛІСП-ОСДЮСШОР» - ВК «ПНУ-Університет»… Та й харківське «дербі», заплановане на 10 жовтня, викликає особливий інтерес. Тож слідкуємо за подіями чемпіонату разом!

Детальніше про матчі стартового туру можна дізнатися за наступним посиланням.