За кілька днів, а точніше 19 січня, у Чернігові розпочнеться 2-е коло регулярного чемпіонату жіночої Суперліги. До вашої уваги бесіда з Володимиром ЖУЛОЮ – головним тренером «Педуніверситету-ШВСМ», який на даному етапі добився найбільш серйозного прогресу у порівнянні з минулим сезоном.

- Володимире, команда піднялася на небачені для себе висоти: вийшла на четверте місці, зараз – на п’ятому, поступаючись лише за додатковими показниками «Орбіті». Задоволені результатом

- В цілому, так. Але хотілось би більшого. Вважаю, що кілька очок ми не дорахувалися – могли, наприклад, брати більше в Запоріжжі та в Сєвєродонецьку. Розпочинаючи з четвертої сходинки, п’ять команд приблизно рівні за класом: сьогодні ти четвертий-п’ятий, завтра – сьомий-восьмий.  Друге коло розставить все на свої місця. Звісно, хотілось би потрапити в четвірку, адже це гарантія того, що ти нижче четвертого місця не опустишся. Та й пограти було б дуже цікаво. Чи готові волейболістки до цього? Напевно ще ні. Я реаліст. І більш реальне для нас – п’яте-шосте місця.

- Нинішня позиція – це прорив для чернігівської команди?

- Так. Адже дуже важко, перед усім в психологічному плані, вибиратися з останньої позиції, де ми були в двох попередніх сезонах, тим більше не маючи реального підсилення, більше того – були тільки втрати, поповнення – зовсім «зелені» дівчатка. Ми добре попрацювали і добилися певного результату. Тобто якоюсь мірою це прорив, мабуть подорослішали юні волейболістки (посміхаючись). З іншого боку, повноцінним цей прорив можна буде назвати лише тоді, коли ми посядемо четверте місце за підсумками чемпіонату. А так ми просто вдало виступили в першому колі. Боролися, показали характер.

- Які цілі в найближчих матчах з «Хіміком»?

- Хотілось хоча б партію виграти, адже це ще ніхто не робив в цьому чемпіонаті України. Візьмемо дві – буде взагалі диво. Але між нами та «Хіміком» неабияка прірва. Тож перед усім, на цілюємося на якісну гру. Тренувалися в цій новорічний період ми у звичайному режимі, ніяких спарингів не проводили. Єдине, що є певні кадрові проблеми через травми. Плюс дівчатка здавали зимову сесію, адже всі вони студентки Чернігівського педуніверситету.

- Які першочергові задачі у другому колі?

- Перш за все, якісна гра. Буде гра – буде результат.