Для претендентів на останню путівку до четвірки найкращих кожне набране очко може стати дорогоцінним.

ДНІПРО - БАРКОМ-КАЖАНИ

ЛОКОМОТИВ - ВК ВІННИЦЯ

НОВАТОР - БУРЕВІСНИК-ШВСМ

ФАВОРИТ - ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ

За три тури до завершення регулярної першості дві команди - "Барком-Кажани" і "Локомотив" - уже оформили собі участь у подальшій боротьбі за медалі чемпіонату де-факто, і одна - де-юре. В останньому випадку "Новатору" досить буде не програти обидва матчі на своєму майдачнику "Буревіснику-ШВСМ". А ось за останню путівку до провідної четвірки продовжується серйозна суперечка. На перший погляд, найкращі шанси на це має ВК "Вінниця", яка на чотири очки випереджає "Дніпро" та на п'ять - "Буревісник-ШВСМ". Проте в анонсованому турі їй дуже непросто буде вибороти бодай очко у гостьовому протистоянні з "Локомотивом", гравці якого дуже роздратовані прикрою нещодавньою поразкою у фіналі Кубка України. А надалі вінницьку команду очікує домашня очна дуель якраз із прямим конкурентом - "Дніпром" та матчі на виїзді проти "Юракадемії", яка в останніх поєдинках значно додала. 

"Дніпро" ж спробує дати бій нинішньому одноосібному лідеру першості, а потім, після ігор з "Вінницею", завершить регулярну першість домашніми матчами з "Буревісником-ШВСМ". Як бачимо, у двох останніх турах кожне очко (набране чи втрачене) буде мати подвійну цінність.

Зрештою, "Буревісник-ШВСМ", якщо бодай раз встоїть нині у Хмельницькому, далі прийматиме вдома вже не надто вмотивований "Локомотив", а ще за тиждень, не виключено, буде мати надприницпове протистояння з "Дніпром".

Отже, насьогодні картина є доволі заплутаною, проте на кілька питань пряму відповідь може дати вже анонсований тур. Отже, принаймні три пари суперників обіцяють подарувати в очних протистояннях солідну інтригу. І лише в іграх "Фаворит" - "Юракадемія" обом колективам, як кажуть, ловити вже нічого. Хоча і в них, звісно, є персональні поточні завдання.

Розклад та трансляцiї 12-го туру чоловiчої Суперлiги України