За підсумками першого фінального туру чоловічої Суперліги «Барком-Кажани» та «Локомотив» відірвалися від «Новатору з «Вінницею».

ДЕНЬ ПЕРШИЙ 

ФОТО МАТЧУ

Вiдео огляд матчiв

«Локомотив» - «Новатор» - 3:0 (25:19, 25:17, 25:23)

«Локомотив»: Плотницький, Дрозд, Томін, Полуян, Богдан, Осадца; Гармаш (л), Вієцький, Євстратов, Татарінцев (к). Тренер – Ігор Зябліцев.

«Новатор»:  Федоренко (к), Паласюк, Перепадя, Денін, Главчук, Середа; Попов (л), Терещук, Заїка. Тренер – Роман Ковальчук.

Судді: А.Ковальчук (Луцьк), В.Босенко (Суми).

Тривалість матчу: 71 хв. (24+22+25).

Кращі гравці (версія ФВУ): Плотницький – Денін.

10 березня. Вінниця. Спорткомплекс ВДПУ. 200 глядачів. 

Як розповів офіційний сайт ВК «Локомотив», підопічні Ігоря Зябліцева зіграли в свою гру. У двох перших партіях, заволодівши перевагою, харків'яни впевнено вели в рахунку. Чудово діяли Юрій Томін і блокуючі - Максим Дрозд та Дмитро Богдан. Володимир Татаринцев, який виходив на заміну, також зіграв свої м'ячі. У підсумку в двох перших сетах суперник так і не дістався до 20 очок.

У третій партії харків'яни дещо послабили натиск - допустили ряд необов'язкових помилок, що дало можливість «Новатору» підрівняти в рахунку. Як наслідок - третій сет вийшов найнапруженішім. «Новатору» довелося ризикувати на подачах, але в підсумку все ж ризик не виправдався. Помилка гравця хмельницької команди Олексія Деніна стала ключовою в третьому сеті. 

ВК «Вінниця» – ВК «Барком-Кажани» - 2:3 (25:22, 22:25, 23:25, 25:19, 16:18).

«Вінниця»: Передрій (к), Руденко, Головень, Лизанець, Клепко, Горбенко; Остроумов (л), Патратій (л), Поліщук, Наложний, Скороход. Тренер – Олександр Бондаренко.

«Барком»: Семенюк, Діденко (к), Кісілюк, Грюк, Тевкун, Богатирьов; Бокшан (л), Брова (л), Бібер, Капаєв. Тренер – Угіс Крастіньш.

Судді: В.Босенко (Суми), А.Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 117 хв. (24+25+25+23+20).

Кращі гравці (версія ФВУ): Лизанець – Тевкун.

10 березня. Вінниця. Спорткомплекс ВДПУ. 350 глядачів. 

У другому матчі ігрового дня фінальної четвірки у Вінниці відбулася міні-сенсація. Господарі майданчика дали бій львівському «Баркому» і поступилися лише на тай-брейку, причому в п’ятій партії вони вели 14:10 (!).

Лідерські функції у складі львів’ян вкотре  взяв на себе Тевкун (29 очок, 2 блоки). Також результативно проявили себе Юрій Семенюк (11 очок, 5 блоків), Євген Кісілюк (13 очок), Олександр Грюк (11 очок, 2 блоки) та Владислав Богатирьов (11 очок, 1 блок). 

 

ДЕНЬ ДРУГИЙ

ВIДЕО МАТЧIВ

ФОТО МАТЧIВ

Вiдео огляд матчiв

«Барком-Кажани» - «Локомотив» - 3:1 (25:22, 25:23, 23:25, 25:23)

«Барком»: Семенюк, Діденко (к), Кісілюк, Гладенко, Тевкун, Богатирьов; Бокшан (л), Брова (л), Бібер, Капаєв. Тренер – Угіс Крастіньш.

«Локомотив»: Плотницький, Дрозд, Томін, Полуян, Богдан, Осадца; Гармаш (л), Татарінцев (к), Остапенко, Ковальов. Тренер – Ігор Зябліцев.

Судді: А.Ковальчук (Луцьк), В.Босенко (Суми).

Тривалість матчу: 98 хв. (25+23+24+26).

Кращі гравці (версія ФВУ): Діденко – Татарінцев.

11 березня. Вінниця. Спорткомплекс ВДПУ. 150 глядачів. 

У першій партії львів'яни змогли створити собі невеликий відрив у три очки. «Локомотив» підтягувався за рахунком, але в кінцівці «Барком» не впустив свій шанс на успіх. За схожим сценарієм пройшла і друга партія. А ось у третій здавалося б намітився перелом у грі. «Локомотив» успішно стартував - 6:1. Опинившись в ролі наздоганяючої команди, «Барком» дотягнутися до «Локомотива» все ж не зумів.

У гострій і рівній боротьбі почався і четвертий сет. Але все ж харків'янам трохи не вистачило потужності атак і успішних доігровок для того, щоб перевести матч в п'ятисетове протистояння.

Найрезультативнішим у складі «Локомотиву» став діагональний Юрій Томін - 19 очок.

На рахунку діагонального «кажанів» Володимира Тевкуна аж 30 (!) очок. Також слід відзначити статистичні показники Євгена Кісілюка (13 очок), Юрія Семенюка (8 очок, 5 блоків) та Олександра Гладенка (11).

ВК «Вінниця» – «Новатор» - 0:3 (27:29, 21:25, 21:25).

«Вінниця»: Передрій (к), Руденко, Головень, Лизанець, Клепко, Горбенко; Остроумов (л), Патратій (л), Краєвський, Босенко, Поліщук, Наложний, Скороход. Тренер – Олександр Бондаренко.

«Новатор»:  Федоренко (к), Паласюк, Перепадя, Денін, Главчук, Середа; Попов (л), Терещук, Заїка. Тренер – Роман Ковальчук.

Судді: В.Босенко (Суми), А.Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 78 хв. (25+26+27).

Кращі гравці (версія ФВУ): Горбенко – Федоренко.

11 березня. Вінниця. Спорткомплекс ВДПУ. 300 глядачів.  

ДЕНЬ ТРЕТІЙ

ФОТО МАТЧIВ

Вiдео огляд матчiв

«Новатор» - «Барком-Кажани» - 1:3 (25:21, 16:25, 17:25, 22:25)

«Новатор»:  Федоренко (к), Паласюк, Заїка, Денін, Главчук, Середа; Попов (л), Терещук. Тренер – Роман Ковальчук.

«Барком»: Семенюк, Діденко (к), Кісілюк, Гладенко, Тевкун, Богатирьов; Бокшан (л), Брова (л), Бібер, Капаєв. Тренер – Угіс Крастіньш.

Судді: В.Босенко (Суми), А.Ковальчук (Луцьк).

Тривалість матчу: 86 хв. (22+20+19+25).

Кращі гравці (версія ФВУ): Заїка – Гладенко.

12 березня. Вінниця. Спорткомплекс ВДПУ. 350 глядачів.

У складі «кажанів», як повідомив офіційний сайт ВК «Барком-Кажани», традиційно фестивалив Тевкун (19 очок, 5 блоків), осторонь свята не залишився й мегадосвідчений Капаєв (15 очок, 2 блоки), а Гладенко (10 очок, 4 блоки), Семенюк (8 очок, 1 блок), Діденко (7 очок, 2 блоки) та Богатирьов (8) зробили львівський волейбольний ансамбль звично переможним.

ВК «Вінниця» – «Локомотив» - 0:3 (19:25, 18:25, 23:25).

«Вінниця»: Передрій (к), Руденко, Головень, Лизанець, Клепко, Горбенко; Остроумов (л), Патратій (л), Поліщук, Наложний, Скороход. Тренер – Олександр Бондаренко.

«Локомотив»: Плотницький, Дрозд, Томін, Полуян, Богдан, Осадца; Гармаш (л), Євстратов, Вієцький. Тренер – Ігор Зябліцев.

Тривалість матчу: 70 хв. (23+21+26).

Судді: А.Ковальчук (Луцьк), В.Босенко (Суми).

Кращі гравці (версія ФВУ): Руденко – Плотницький.

12 березня. Вінниця. Спорткомплекс ВДПУ. 350 глядачів. 

Заключні ігри 1-го туру хоч і принесли по три очки лідерам четвірки, все ж склалися по-різному. Так «Новатор» дав справжній бій львівському «Баркому». Волейболісти з Хмельницького взяли перший сет. Поступившись у другому і третьому, «Новатор» був близький до того, щоб перевести «з'ясування стосунків» на п'яту партію. Але не склалося. «Барком» виграв четвертий сет і взяв три очки в цьому матчі.

Що ж до гри «Локомотива» і господарів майданчика, то тут все пройшло під диктовку харків'ян. З самого початку «Локомотив» не дав супернику розігратися і взяв все під контроль. «Закривши» діагонального «Вінниці» Андрія Горбенка, харків'яни самі в атаках діяли успішно.

Набравши обертів, «Локомотив» цілком дозволили собі поманеврувати. Так цілком виправданою була поява замість Юрія Томіна Дмитра Вієцького в діагоналі. Так само, як і вихід Сергія Євстратова замість Віталія Осадци. В цілому ж третя партія, хоч і вийшла в цій грі самою завзятою за рахунком, проте харків'яни і в кінцівці заключного сету діяли впевнено і довели справу до «сухої» перемоги.

Після першого етапу розстановка сил в турнірній таблиці така: у «Баркома» - 11 очок, у «Локомотива» - 8, «Новатор» має в своєму активі 4 очки, а ВК «Вінниця» - 1.

Цікаво, що «Локомотив» вже перебрався в Хмельницький, де вже цього тижня – 17-19 березня - відбудеться другий фінальний тур.

Нагадаємо, що матчі 2-го етапу команди проведуть в напруженому графіку – гратимуть тиждень за тижнем, після чого дві кращі команди визначать у фінальній серії чемпіона України-2017, а третя та четверта – бронзового призера. 

Ігор ЗЯБЛІЦЕВ, головний тренер ВК «Локомотив»:

- Говорячи про тур, з одного боку радує, що виграли дві гри по 3:0, але з іншого боку - не склалося гра з «Баркомом». Десь в грі з львів'янами нам не вистачило впевненості у власних силах. Поки що психологічний бар'єр якийсь стоїть перед деяких гравцями команди в матчах з «Баркомом». І ще один момент. Як показав перший тур, кожна з команд здатна підносити сюрпризи. Так що розслаблятися в іграх четвірки не можна. Нам сьогодні потрібно з усією відповідальністю підходити до кожної гри. Далі нас чекають непрості гри в Хмельницькому, де приймаючої командою буде «Новатор». Він добре грає в своєму залі, і кожному з суперників буде непросто. Включаючи нас. Нам потрібно набирати очки і постаратися якомога швидше забути про прикру поразку.