У Хмельницькому місцевий "Новатор" має чудову нагоду зробити те, що майже зробив у рідних стінах ВК "Вінниця" - здолати "кажанів" і значно загострити інтригу.

ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. За 1-4 місця.

17 березня. "Барком-Кажани" - ВК "Вінниця" (16.00). "Локомотив" - "Новатор" (18.00).

18 березня. "Барком-Кажани" - "Локомотив" (16.00). ВК "Вінниця" - "Новатор" (18.00).

19 березня. "Локомотив" - ВК "Вінниця" (11.00). "Новатор" - Барком-Кажани" (13.00).

2-й тур серед учасників провідного квартету Суперліги, як і попередній, головне питання має все те ж: кому вдасться зупинити переможну ходу "Баркома-Кажани"? Тиждень тому у Вінниці, образно кажучи, рукавичку основному фавориту турніру гідно кинула місцева команда. Проте, ведучи на тай-брейку - 14:10, підопічні Олександра Бондаренка раптом ніби злякалися самих себе і, зрештою, поступилися - 16:18. Та все ж, хоч як там було, вони довели спроможність грати з міцними львів'янами на рівних та навіть обігрувати їх. Щоправда, у тій таки Вінниці це не вдалося ні "Локомотиву", ні "Новатору".

Але ж нині останній прийматиме всіх суперників на власному майданчику СК "Новатор" (вул.Тернопільська, 13/4)! Тож йому, як кажуть, і карти в руки. Адже практика частенько доводить, що із сильнішим опонентом цілком реально вдало боротися на характері й дисципліні. Так, насправді у підопічних Романа Ковальчука із цим бувають суттєві проблеми, проте хто сказав, що саме так має бути і цього разу?!

Та й ті ж "Локомотив" із "Вінницею" - далеко не подарунки. Тим більше, обидва колективи мають вирішувати власні стратегічні питання, а для цього, звичайно ж, треба набирати очки. Тож усе вищезазначене свідчить про невдячність будь-яких прогнозів, і, так би мовити, найбільше у Хмельницькому пощастить тому, хто зможе вправніше за інших розгадати "волейбольний кросворд" безпосередньо на ігровому майданчику.  

Розклад та трансляцiї 2-го туру "фiналу чотирьох" чоловiчої Суперлiги України

ЛУБНИ. За 5-8 місця

17 березня. "Дніпро" - "Юракадемія" (16.00). "Буревісник-ШВСМ" - "Фаворит" (18.00).

18 березня. "Буревісник-ШВСМ" - "Дніпро" (11.00). "Фаворит" - "Юракадемія" (13.00).

19 березня. "Юракадемія" - "Буревісник-ШВСМ" (11.00). "Дніпро" - "Фаворит" (13.00).

Тим часом у Лубнах відбудеться перше "з'ясування стосунків" між колективами, які поведуть боротьбу за виживання у Суперлізі. Тут на перший погляд здається, що це стосується лише "Фаворита" та "Юракадемії", оскільки інші дві команди не втрачали шансів пробитися до провідної четвірки найкращих за підсумками регулярного чемпіонату до останнього туру. Та все ж "Буревісник-ШВСМ" (який уже має 3 очки) і "Дніпро" (має 2 очка) насправді аж ніяк не виглядають настільки сильними, щоби бути "не по зубах" підопічним Володимира Романцова (у них 1 очко). Тож "юристи" ймовірно докладуть максимум зусиль аби позбутися неприємної процедури грати перехідні матчі за збереження прописки в елітному дивізіоні. "Зачепивши" бодай дніпрян чи чернігівчан у Лубнах, вони в значно кращому настрої готуватимуться до наступного прийому всіх суперників у рідному Харкові. 

Що ж до "Фаворита" (у нього 0 очок), то він і справді є апріорі головним аутсайдером. Проте, приймаючи нині суперників на власному майданчику в СК ДЮСШ, волейболісти з Лубнів мають непогану нагоду посрамити скептиків-прогнозистів і значно покращити своє турнірне становище. Чи дарма кажуть, що вдома й стіни допомагають? Ось і побачимо!