Напередодні «золотого фіналу» харківські волейболісти під «нуль» розгромили головних претендентів на чемпіонський титул.

У принципі, заключний тур другого етапу національної першості майже нічого не вирішував, оскільки учасники майбутніх міжсобойчиків за золоті та бронзові нагороди визначилися ще тиждень тому. Інша річ, що в другому випадку «Новатор» зберігав шанси потіснити ВК «Вінниця» та отримати перевагу власного майданчика у вирішальних матчах чемпіонату. Та на ділі виявилося, що хмельницькі волейболісти були просто невмотивовані боротися за цей привілей, оскільки у львівському турі не змогли записати собі до активу бодай одну виграну партію. А вінничани добряче попсували нерви господарям туру та «залізничникам», хоча в підсумку все одно були змушені визнати перевагу майбутніх виборювачів золотих медалей…

 ЛЬВІВ

31 березня, П'ятниця

«Локомотив» - ВК «Вінниця» - 3:2 (25:22, 20:25, 22:25, 25:14, 15:13)

ВIДЕО МАТЧУ

«Барком-Кажани» - «Новатор» - 3:0 (25:20, 25:16, 25:16)

ВIДЕО МАТЧУ

Здається, «Локомотив» хотів досягти успіху, як кажуть, малою кров’ю, оскільки включав повні оберти лише епізодично. Першого разу це сталося наприкінці стартової партії, коли, за рахунку 20:22, на подачі Максима Дрозда виграли п’ять м’ячів поспіль. Другого разу підопічні Ігоря Зяблицева не на жарт розійшлися у четвертому сеті, а потім на тай-брейку, завдяки, насамперед, вдалим діям того ж Дрозда та Володимира Остапенка, поставили переможну крапку.

Що ж до другого поєдинку, то в ньому «Барком-Кажани» володів беззаперечною перевагою і швидко довів справу до логічного завершення.

1 квітня, Субота

«Новатор» - ВК «Вінниця» - 0:3 (19:25, 21:25, 15:25)

ВIДЕО МАТЧУ

«Барком-Кажани» - «Локомотив» - 0:3 (15:25, 20:25, 23:25)

ФОТО МАТЧУ

ВIДЕО МАТЧУ

Гравці «Новатора» продовжили розчаровувати відвертим небажанням викладатися на майданчику на повну. Утім, у цьому матчі рахунок великого значення вже не мав. А ось у «бронзовому фіналі», не сумніваємося, вони таки продемонструють зовсім інший волейбол. Адже там стимул буде зовсім іншим…

Що ж до очного протистояння «Баркома-Кажани» і «Новатора», то львівські волейболісти, схоже, не очікували зустріти на диво злагоджену гру опонентів, де виділити когось окремо просто неможливо. Всі відпрацювали на «відмінно». Хіба що Ілля Ковальов в окремих моментах феєрив у нападі незвично частенько.

Не скажеш, що «кажани» відверто відбували номер, оскільки їхній наставник Угіс Крастіньш постійно тасував склад. Однак знайти найбільш оптимальну підтримку «з лавочки» Владиславу Діденку та Євгену Капаєву цього разу йому не вдалося. Тож «Локомотив» здобув цікаву перемогу в трьох сетах, яка може мати певне психологічне значення напередодні вирішальних поєдинків принципових суперників за «золото». В усякому разі, інтриги вона значно додала.  

2 квітня, Неділя

«Локомотив» - «Новатор» - 3:0 (25:20, 25:16, 25:17)

ВІДЕО МАТЧУ

ВК «Вінниця» - «Барком-Кажани» - 1:3 (26:28, 21:25, 25:19, 19:25)

ВІДЕО МАТЧУ

Останнього ігрового дня «Вінниця» дещо попсувала нерви «Баркому-Кажани», але не більше. На цьому другому етапу чемпіонату було поставлено крапку, а третій розпочнеться буквально найближчими вихідними.

8 і 9 квітня у «золотому фіналі» «Барком-Кажани» прийме на власному майданчику той же «Локомотив», а у «бронзовому фіналі» ВК «Вінниця» знову поміряється силами з «Новатором». 23 квітня нинішні гості зустрічатимуть суперників уже в себе вдома і, в разі необхідності, зроблять це й днем пізніше. Ну, а якщо для виявлення найсильніших у згаданих вище парах знадобляться п’яті матчі, то вони, відповідно у Львові та Вінниці, відбудуться 28 квітня.

Все, що вам потрiбно знати про фiнальнi матчі чемпiонату України