Схоже, волейболістам команди з Дніпра доведеться не тільки боротися за виживання у Суперлізі, але й провести в першому колі всі домашні матчі в гостях.

Напевно, шанувальникам волейболу з Дніпра ще довго доведеться згадувати сезон чоловічої української Суперліги 2015/16 років, в якому їхня команда завоювала срібні медалі чемпіонату і стала фіналістом Кубка України. Бо у попередньому сезоні КП ВК «Дніпро» тільки в перехідних іграх зберіг місце у елітному дивізіоні, та й у нинішньому, судячи з усього, йому належить боротися за виживання.

- Амбітних завдань не ставимо, головне – зберегти місце в Суперлізі, – чесно визнає директор клубу Володимир КОБИЛЬСЬКИЙ. – Команда знову зазнала відчутних втрат, пішов ще ряд гравців «зоряного» складу –  Колпаков, Терещук, Зуй, Коновалов, Ліходід... Із виконавців основного складу минулого сезону залишилися лише Перетятько, Свириденко і Марінченко, а всі інші – молодь.

- Чому продовжують йти хлопці?

- Ситуація в клубі залишає бажати кращого. Невирішені питання щодо фінансування, харчування, виїздів на ігри... Чекаємо позитивних новин.

- Як проходила підготовка до сезону?

- З першого серпня проводили щоденні кроси, силові вправи і втягуючі тренування. З першого вересня в залах Будівельної академії і школи №148 почали заняття вже безпосередньо з м’ячем. А далі був уже старт у першому етапу Кубка України. Разом із «Новатором-2» ми пробилися до наступного раунду змагань, матчі якого відбудуться 26-29 жовтня. Перспектив там мало, хоча наші суперники ще невідомі.

- Якісь задумки щодо посилення команди є?

- У нас немає можливості зараз запрошувати іменитих гравців. Тому робимо ставку на молодь. Хоча додалися й досвідчені виконавці – Олександр Сірий (грав в Херсоні), Андрій Чмирьов (із Чернігова), Олексій Рижов (зі Львова). Як вони проявлять себе в команді – подивимося. Взагалі ж «Дніпро» очікує дуже непростий сезон…

17-19 жовтня вдома – у спорткомплексі Будівельної академії – КП ВК «Дніпро» мав прийматиме волейболістів ВК «МХП-Вінниця», які в минулому чемпіонаті посіли високе третє місце. Проте є інформація, що в зв’язку зі скрутним фінансовим становищем команда приймати гостей на своєму майданчику не зможе, й до кінця першого кола всі матчі проведе виключно на виїзді. Щоправда, офіційно вона поки не підтверджується, однак передумов до цього достатньо.