Стартові матчі дебютанта турніру викликали у їхніх уболівальників надто вже негативні емоції.

«Родзинкою» початкових поєдинків змагань в елітному дивізіоні можна визначити протистояння «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» з «Орбітою-ЗНУ-ОДЮСШ». В цілому, цікавим вийшов і двобій «Волині-Університет-ОДЮСШ» із «Регіною-МЕГУ-ОШВСМ». Натомість назвати протистоянням зустріч «Хіміка» із «Фаворитом» язик якось не повертається.

20 жовтня, П’ятниця

Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ - Орбіта-ЗНУ 

3:1 (25:15, 19:25, 25:14, 25:21)

ВІДЕО МАТЧУ

21 жовтня, Субота

Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ - Орбіта-ЗНУ 

3:0 (25:22, 25:18, 25:19)

ВІДЕО МАТЧУ

ФОТО МАТЧІВ

galychanka vs orbita

Після нещодавнього Суперкубка наставник тернопільської команди зазначив, що через хворобу, нещодавно перенесену одразу трьома гравцями, у Черкасах їм вистачило сил лише на дві партії. Тож, певно. У вболівальників «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» виникали певні побоювання, що ситуація може повторитися.

Ці самі побоювання значно посилилися, коли в другій партії, після досить потужно проведеної першої, господарки майданчику помітно «збавили оберти», періодично провалювалися, і досвідчена Олена Козиряцька-Середа з партнерками одразу ж наказали їх за це. Навіть незважаючи на той факт, що за рахунку 18:18 пряму червону картку, не впоравшись з емоціями, отримала їхня ліберо Вікторія Ніколайчук.

Втім, останні сумніви в тому, що хвороба у вищезазначених підопічних Віктора Туркули залишилася далеко позаду, зникли в третьому сеті. У ньому, розлючені самі на себе, господарки майданчику видали такий волейбол, за який точно не соромно. Ну, а «сейвами» ліберо Тетяни Ротар та передачами зв’язуючої Олени Стасівської моментами можна біло відверто пишатися.

І хоча в четвертій партії запоріжанки знову спробували переломити хід боротьби та навіть повели – 5:2, їхні надії не справдилися. За рахунку 21:23 наставниця «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» Ірина Комісарова взяла тайм-аут, проте він не допоміг. Два останніх розіграші в матчі завершилися на користь волейболісток із Тернополя.

galychanka vs orbita

У повторному матчі підопічні Віктора Туркули «розслабонів» собі вже не дозволили. І саме завдяки характеру та кращої концентрації вдаліше провели кінцівки перших двох партій.

У третій же, коли суперниці вже помітно позбавилися куражу, зробити це вийшло трохи легше. Тож Віктор Туркула протягом неї навіть дозволив собі провести чимало замін.

Що ж, можливості й готовність волейболісток з лавочки теж потрібно перевіряти в бойових умовах…

20 жовтня, П’ятниця

Волинь-Університет - Регіна-МЕГУ

3:0 (25:17, 25:19, 25:23)

ВІДЕО МАТЧУ

21 жовтня, Субота

Волинь-Університет - Регіна-МЕГУ

3:1 (24:26, 25:20, 25:13, 28:26)

ВІДЕО МАТЧУ

volyn vs regina

У першому двобої господарки майданчику без особливих складнощів виграли два сети, і ніщо не передвіщувало тривоги в третьому. Однак у ньому підопічні Ігора Тартаковського, під чітким тактичним керівництвом капітана Олени Грицуняк, повністю перехопили ініціативу і постійно вели 5-6 очок. Коли ж рахунок став 17:8, глядачі приготувалися стати свідками ще й четвертого сету.

Однак іншої думки дотримувалися луцькі дівчата. Наставник Богуслав Галицький усе ж віднайшов для них дієві слова і, майже безнадійно поступаючись – 16:22, вони спромоглися зрівняти рахунок – 23:23. Ну, а далі Любов Ужва та її партнерки, що називається, просто «добили» розгублених суперниць.

volyn vs regina

Відчувши, що вдало суперничати з волинянками цілком реально, у повторному матчі волейболістки з Рівного одразу ж включили максимальні «оберти». І цього разу на «більше-менше» у стартовому сеті свого не втратили.

Проте цим самим, здається, вони волинянок не на жарт розлютили. І у двох наступних партіях уже ті вели по всіх статтях. Та спортсменки «Регіни» таки спромоглися віднайти в собі резервні сили. Тож у четвертому сеті протистояння пішло фактично очко в очко. Однак у кульмінаційний момент господарки майданчику все ж спромоглися нанести вирішальний удар, і від дуже нервового тай-брейку врятувалися.

20 жовтня, П’ятниця

Хімік - Фаворит 

3:0 (25:4, 25:10, 25:19)

ВІДЕО МАТЧУ

ФОТО МАТЧУ

21 жовтня, Субота

Хімік - Фаворит 

3:0 (25:9, 25:7, 25:11)

ВІДЕО МАТЧУ

ФОТО МАТЧУ

khimik vs favorit

Мабуть, усе ж таки занадто передчасно столичні шанувальники волейболу зраділи заявці «Фаворита» до Суперліги. Бо насправді повернення волейболу до Києва – це одне, а ось якої він буде якості – зовсім інше. Тим більше, із сумнівним фінансовим благополуччям та абсолютною відсутністю повноцінної підготовки й комплектації. Ну й, тим більше, із вражаюче незрозумілою вболівальникам відмовою наставника Ігора Попова повезти до Южного всіх найсильніших.

Але діючі чемпіонки України жалобити незіграних і малодосвідчених суперниць не стали, тому те, що відбувалося на майданчику протягом перших двох партій, власне, і волейболом назвати неможливо. Це було безжалісне побиття.

Щоправда, незважаючи на всі зрозумілі проблеми, дівчата з «Фаворита» самі багато в чому допомогли маститим суперницям розгромити себе вщент. Адже вийшли на паркет без вогника в очах, без навіть мінімальної зарядженості на боротьбу і т.п. Тож не могли ні подати, як слід, ні прийняти, ні відпасувати, ні зблокувати… І завершилося це все антирекордом рахунку в одній партії за всю історію національних чемпіонатів.

У третьому сеті наставнику «Хіміка» Андрію Романовичу навіть довелося примусово зняти з майданчику всіх більш-менш зрілих гравців, випустивши саму «зеленувату» молодь. Проте навіть за таких обставин загальна перевага останніх сумнівів не викликала.

khimik vs favorit

Сценарій цього матчу був наче під копирку переписаний із першого. Малочисельні глядачі побачили абсолютно те ж саме, що й днем раніше, фактично без змін. Детально розповідати про це просто нічого.

Залишається лише сподіватися, що в наступному турі, де «Фаворит» прийматиме вдома «Орбіту-ЗНУ-ОДЮСШ», склад столичної команди буде зовсім іншим, як і сама гра. Іншого шляху для реабілітації честі клубу просто не існує…

P.S. Як повідомило керівництво "Фаворита", матчі із запорізькою командою мають відбутися в Ірпені...

21 жовтня, Субота

Білозгар-Медуніверситет - Сєвєродончанка

3:0 (25:20, 25:12, 25:16)

ВІДЕО МАТЧУ

22 жовтня, Неділя

Білозгар-Медуніверситет - Сєвєродончанка

3:0 (25:16, 25:12, 25:13)

ВІДЕО МАТЧУ

У двох поєдинках із «Сєвєродончанкою» підопічні Юлії Якушевою нещадно карали суперниць фактично за кожну неточність.

bilozgar vs sever

Склалося враження, що волейболістки «Білозгара-Медуніверситету» абсолютно не переймалися припущеннями, що можуть продемонструвати проти них підопічні наставника збірної України Гарія Єгіазарова. Вони націлювалися самі відіграти так, щоби потім не було соромно, і справилися із цим завданням цілком успішно.

Лише у стартовій партії дівчата із Сєвєродонецька ще якось намагалися ні в чому господаркам майданчику не поступатися. Однак оскільки ті, так би мовити, невтомно гнули свою лінію, то невдовзі гості почали нервуватися. Через що кількість помилок в їхніх діях зросла. Ну, а підопічним граючого тренера Юлії Якушевої тільки того й потребувалося. Вони нещадно карали суперниць фактично за кожну неточність, практично не залишивши тим надій на можливість віднайти продуктивну контргру. Тож усе завершилося у трьох сетах.

bilozgar vs sever

Наступного дня картина боротьби на майданчику майже повторилася. Вінничанки швидко вибили опоненток із прийому та й на блоках діяли значно впевненіше і результативніше. І зупинятися аж ніяк не збиралися, граючи із завидним азартом і очевидним задоволенням від того, що гра у них справді виходить змістовною. Тому, хоч як жаль уболівальникам «Сєвєродончанки», їхня улюблена команда нічого протиставити «Білозгару» не змогла.

Залишається лише констатувати факт, що підопічні Юлії Якушевої націлилися на сезон дуже серйозно…