У центрі уваги будуть поєдинки "Хіміка" із лучанками та рівненчанок із запоріжанками.

ХІМІК – ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ

(2 лютого початок о 15.00. 3 лютого – об 11.00)

Прийдешнього уїк-енду підопічним Андрія Романовича випала нагода вдруге в сезоні помірятися силами з лучанками, які поки що посідають в турнірній таблиці друге місце. Перша дуель «Хіміка» та «Волині» у Луцьку такою насправді не стала, оскільки тоді южненські волейболістки здобули дві досить легкі перемоги з однаковим рахунком – 3:0. Утім, на той момент команда Богуслава Галицького боротьбу за локальну другу позицію ще тільки розпочинала. А тепер намагається його утримати. Тож це завдання і складніше, і відповідальніше одночасно. І саме цей факт дозволяє сподіватися на по-справжньому безкомпромісне протистояння від першого і до останнього розіграшу.

Хоча, звісно, волинянкам, в яких по-суті бойовою залишилася лише стартова шістка, доведеться дуже важко. Останні матчі в рамках півфіналу Кубка України з «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ» це підтвердили. Хоча наставник «Волинь-Університету-ОДЮСШ» відверто визнав, що тернополянки у підсумку виграли «золотий сет» лише через те, що прагнули цього трохи більше.

У той же час дівчата «Хіміка» готуються до повторного матчу 1/8 фіналу Кубка ЄКВ проти німецького «Палмберга», який відбудеться 6 лютого в Южному. За словами Андрія Романовича, у суперниць підібрався напрочуд потужний склад, гідно протистояти якому його малодосвідченим підопічним дуже складно. Однак тут величезну роль відіграє ще й психологічний фактор, і вдала гра проти лучанок може відіграти в цьому сенсі велику позитивну роль. Таким чином, анонсовані поєдинки за своїм накалом можуть вийти ще ті!

СЄВЄРОДОНЧАНКА – ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ

(2 лютого початок о 18.00. 3 лютого – об 11.00)

Зважаючи на вищесказане, тернополянки мають чудову нагоду нарешті вийти на «чисте» друге місце в таблиці, і втрачати її аж ніяк не збираються. Вихід до фіналу Кубка України, за словами їхнього наставника Віктора Туркули, яскраво продемонстрував, що в разі постійної максимальної концентрації його підопічні цілком спроможні знизити кількість власних помилок у рази, і це миттєво позитивно позначається на якості гри.

З іншого боку, «Сєвєродончанка» в останніх матчах демонструє деталі більшу спроможність боротися із потенційно сильнішими суперниками на рівних. А тут ще й підтримка чималої армії вболівальників гарантована. Отже. Якщо хтось вважає, що «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» прокотиться до Сєвєродонецька наче на легку прогулянку, той може добряче помилитися…

ФАВОРИТ – БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ

(2 лютого початок о 19.00. 3 лютого – о 12.00)

За словами наставника «Фаворита» Ігора Попова, фінансове становище клубу останнім часом дещо поліпшилося, тож він однозначно знайде можливість залишитися на плаву до кінця сезону, а може навіть і підсилиться. Разом із тим це дозволяє сподіватися, що віднині більшість матчів, як і нинішні, «фаворитки» проводитимуть у спорткомплексі НУФВСУ, а не в Ірпені. Ну, а коли так, то від них можна очікувати куди більшу непоступливість на паркеті, ніж це споглядалося у 2017 році. І гравцям «Білозграра», в разі недооцінки нинішнього аутсайдера, може прийтися непереливки.

Утім, вінничанки продовжують відчайдушну боротьбу за потрапляння до четвірки найсильніших, тож кожне очко для них нині на вагу золота. І втрачати їх у двобої із суперником, який посідає в таблиці останню сходинку (хай навіть і на чужому майданчику) було би занадто.

Отже, стимули обох команд очевидні. Це дозволяє сподіватися на інтригуючі за сценарієм поєдинки…  

РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ – ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ

(3 лютого початок о 17.00. 4 лютого – об 11.00)

Тут в очному протистоянні зійдуться команди, які теж мріють пробитися до найсильнішого квартету. І якщо становище «Орбіти» (в якої поки 25 очок і четверте місце) сьогодні досить непогане, то для «Регіни» (вона шоста, у неї 17 очок і шість пунктів відставання від «Білозгара») матчі з нею – фактично останній шанс зберегти заповітну надію. Лише дві перемоги дозволять підопічним Ігора Тартаковського залишитися конкурентоспроможними.

Втім, за словами самого наставника «Регіни», він - реаліст, а тому не може дозволити собі хорохоритися, коли у кількох провідних виконавців є проблеми зі здоров’ям. І чи всі зможуть зіграти у відповідальних поєдинках –  питання риторичне.

Натомість, запоріжанки у недавньому півфінальному протистоянні в кількох партіях добряче попсували нерви самим діючим чемпіонкам країни. За словами їхнього головного тренера Володимира Бузаєва, не вистачило досвіду, віри у власні сили та трішечки везіння. Однак ці поєдинки проти «Хіміка» так чи інакше зіграли позитивну роль. І відчуття того, що насправді вони реально спроможні на більше, має надихнути його підопічних на потужне зміцнення свого турнірного становища.

Таким чином, і цій парі є заради чого викластися на майданчику по-максимуму. А це гарантує видовищний волейбол!

Розклад та трансляцiї матчів 10-го туру жiночої Суперлiги України