У разі двох перемог вінницька команда витіснить у таблиці «Галичанку» з четвертого місця.

Початок весни у жіночому чемпіонаті припадає на найбільш гарячіші протистояння у боротьбі за потрапляння до квартету найсильніших клубів. За три тури до завершення першого етапу турніру місця у «Фіналі чотирьох» собі гарантували лише «Хімік» та «Волинь-Університет-ОДЮСШ». А ось у міжсобойчику «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ», «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» та «Білозгар-Університету» ще все може змінитися. Втім, може статися й так, що після анонсованого туру інтрига фактично згасне…

БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ – ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ

(2 березня – початок о 17.00. 3 березня – початок об 11.00) 

Нині турнірне становище вищезгаданої трійки претендентів є наступним: «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» - 43 очки (14 перемог), «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» - 40 очок (12 перемог) і «Білозгар-Медуніверситет» - 31 очко (11 перемог). При цьому нагадаємо, що насамперед враховується кількість перемог, і лише потім – кількість очок. Отже, вінницька команда стоїть перед дуже простим вибором: або двічі виграти у суперника з Тернополя і, таким чином, одразу витіснити його з четвертої сходинки турнірної таблиці, або двічі програти і фактично відрізати себе від «Фіналу чотирьох». Цікаво, що в цьому випадку тернополянки матимуть шанс (в залежності від результатів у Южному) знову піднятися на третє місце.

Щоправда, реальним виглядає і такий перебіг подій, що «Білозгар-Медуніверситет» обміняється з «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ» перемогами. У цьому випадку все буде вирішуватися у двох наступних турах.

Утім, прогнози – прогнозами і розклади – розкладами, проте безсумнівним є одне: обидва нинішні матчі у Вінниці мають вийти ну ду-у-у-же захопливими та непередбачуваними. Адже обом командам відступати нікуди!  

ХІМІК – ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ

(2 березня – початок о 17.00. 3 березня – початок о 12.00) 

У нинішньому сезоні на своєму майданчику запоріжанки спромоглися дати гідний бій «Хіміку» двічі – і в рамках чемпіонату, і в півфіналі Кубка України, проте сил для створення маленької сенсації тоді не вистачило. Однак зараз «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ», що називається, набрала потужну ходу, і кожна перемога для неї має величезне значення. Тому, цілком вірогідно, в Южному вона націлиться таки довести спроможність перемагати безумовного лідера чемпіонату.

У свою чергу, «Хімік» явно не проти продовжити свою переможну серію в рамках національних чемпіонатів до чергового ювілею. Зокрема, 70-матчевого. А це, погодьтеся, також стимул серйозний. Таким чином, анонсовані поєдинки дуже вірогідно носитимуть статус особливо бойових і напружених…

ФАВОРИТ – ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ

(2 березня – початок о 19.00. 3 березня – початок о 12.00) 

А ось у цьому протистоянні справжня інтрига може виникнути лише в тому випадку, якщо волинянки прибудуть до Ірпеня сильно змученими і змерзлими. Погода ж бо відверто «радує». В іншому випадку підопічні Богуслава Галицького однозначно мають перегравати відвертого аутсайдера, що достроково гарантує їм право проведення першого туру «Фіналу чотирьох» у рідному Луцьку.

СЕВЄРОДОНЧАНКА – РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ

(2 березня – початок о 18.00. 3 березня початок об 11.00) 

Ну, а в цій парі анонсовані матчі стануть своєрідною репетицією напередодні дуелі команд в турнірі за 5-8 місця. І аж ніяк не скажеш, що фаворитом у ньому буде «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ». Не виключено, нинішні матчі стануть тому красномовним підтвердженням…

Розклад та трансляцiї матчів 12-го туру жіночої Суперлiги України