Без третього «дербі» гаряче протистояння у Вінниці таки не обійдеться.

ПОВТОРНІ МАТЧІ

ВК «МХП-ВІННИЦЯ» - «СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - 3:0

(25:22, 25:22, 25:22)

ВК «МХП-Вінниця»: Лизанець, Данилов, Горбенко (к), Полуян, Клепко, Щавінський; Остроумов (л), Краєвський (л), Скороход, Руденко. Тренер – Васіф ТАЛИБОВ.

«Серце Поділля»: Осадца, Слинчук, Міщук, Сидоренко (к), Ставнійчук, Мазенко; Патратій (л), Дорош (л),Олійниченко, Босенко, Матус, Білан. Тренер – Валерій КОПИЛОВ.

Судді: Медвідь, Паршин.

Тривалість матчу: 75 хв. (26+26+23).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Полуян – Ставнійчук.

28 березня. Вінниця. СК ВДПУ. 210 глядачів.

Перший матч – 2:3. 

Як і очікувалося, друга очна дуель місцевих представників вчергове вийшла дуже напруженою. Однак, на відміну від всіх попередніх, уперше в сезоні ВК «МХП-Вінниця» та «Серце Поділля» з’ясували стосунки лише протягом трьох партій. Ні, менш цікавішим поєдинок від цього не став, просто одна команда в кінцівках кожного сету відіграла трішечки розважливіше. А саме – «МХП-Вінниця».

Втім, волейболістам «Серця Поділля» аж ніяк не варто посипати голову попелом, оскільки нічого страшного для них не сталося. Адже чвертьфінальне протистояння триває до двох перемог одного із суперників, а тут рахунок став рівним – 1:1.

Таким чином, вінницькі «гладіатори» змушені будуть зійтися у безкомпромісному поєдинку втретє. Станеться це 29 березня о 12-й годині…

«НОВАТОР» - «ЮРАКАДЕМІЯ» - 3:1

(25:14, 25:17, 17:25, 26:24)

«Новатор»: Перепадя, Середа, Вієцький, Николайчук, Тупчій, Турик; Кисіль (л), Оліщук, Татаренко (к), Павлюк, Куранов, Онищук. Тренер – Роман КОВАЛЬЧУК.

«Юракадемія»: Рогожин, Русін, Андріюк, Лойтаренко, Шаповал (к), Д.Романцов; Канаєв (л), Анохін (л), Рябов, Тюрін, Карімов, Єфименко. Тренер – Володимир РОМАНЦОВ.

Судді: Гулька, Осадчий.

Тривалість матчу: 93 хв. (22+22+22+27).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Перепадя – Шаповал.

28 березня. Хмельницький. ФОК «Новатор». 190 глядачів.

Перший матч – 3:0. 

За свідченням кореспондента ye.ua, хмельничани реально вирішили не відкладати на завтра те, що можна зробити сьогодні. Вони стрімко взяли гру під власний контроль і почали збільшувати свою перевагу в рахунку. Спочатку до п’яти м’ячів, а потім і до десяти. Було навіть «+13», коли на табло стало 20:7. Здавалося, «Юракадемії» загрожує справжній розгром. Але… За рахунку 20:8 стався неприємний інцидент. В одному з епізодів травми зазнав лідер «Новатора» Андрій Тупчій. На жаль, він більше так і не з’являвся на майданчику. На скільки серйозна травма в Андрія, поки невідомо. І, як сказав після матчу наставник Роман Ковальчук: «Це питання зараз мене хвилює найбільше».

Травма Тупчія одразу ж позначилася на грі, бо «Юракадемії» вдалося відтягнути поразку в першому сеті. Але врятуватися – ні. Та й у другій партії хмельничани вже на старті заробили чотири очки. І, по суті, зберігали такий відрив протягом усього сету. А під завісу ще й збільшили перевагу.

А ось далі почалося… «Мої гравці, схоже, подумали, що харків’яни здадуться без бою. А їм втрачати було нічого і вони не здалися», - резюмував Роман Ковальчук. Почалася гра «на нервах». Рахунок на табло тривалий час був нічийним. А після другої технічної перерви харків’янам вдалося зробити запас у чотири бали. І не лише зберегти свою перевагу, а й виграти сет.

Четверта партія стала ще напруженішою на нервовішою. Команди грали, здебільшого, очко в очко. Та й помилялися частенько. Володимир Романцов, головний тренер «Юридичної академії», після гри зауважив, що команда, яка часто помиляється, немає права на перемогу. А харків’яни «подарували» господарям, щонайменше, п’ять власних подач. Хмельничани також «віддячували» невдалими прийомами та атаками. Але саме «Новатор» заробив у цій партії матчбол, коли рахунок став 24:23. Щоправда, використати його не зміг. Утім, наступні два бали дісталися саме господарям, які виграли сет – 26:24 та матч загалом – 3:1.

«БАРКОМ-КАЖАНИ» - «БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - 3:0

(25:14, 25:20, 26:24)

«Барком-Кажани»: Паласюк, Діденко (к), Кісілюк, Семенюк, Тевкун, Б.Жуков; Брова (л), Бокшан. Тренер – Угіс КРАСТІНЬШ.

«Буревісник-ШВСМ»: Копич, Сухінін, Шаповал, Дикун, Білик, Дем’янський; А.Жуков (л), Борисенко (к), Каліберда, Камінський. Тренер – Роман НОСКО.

Судді: Льопа, Босенко.

Тривалість матчу: 68 хв. (20+22+26).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Діденко – Дикун.

28 березня. Львів. ПС «Галичина». 210 глядачів.

Перший матч – 3:0. 

Протягом усього матчу перевага господарів майданчику була досить відчутною. І в третьому сеті – також. Адже в кінцівку команди заходили за рахунку 19:15 на користь «Баркома-Кажани». Однак, схоже, львів’яни занадто рано повірили в остаточну перемогу, бо дозволили собі знизити концентрацію, і чернігівчани швидко вийшли вперед. Тож за рахунку 21:22 наставнику «кажанів» Угісу Крастіньшу довелося екстрено брати тайм-аут. І, на радість для місцевих уболівальників, він виявився продуктивним, адже до четвертої партії справа таки не дійшла.

Таким чином, в одному із півфіналів силами поміряються «Новатор» та «Барком-Кажани». Перші два матчі пройдуть у Хмельницькому 4 та 5 квітня, а потімсуперники переберуться до Львова. Команда, яка виграє три поєдинки, далі гратиме за золоті медалі.