Підопічних Віктор Туркули не потіснить звідти навіть можлива поразка від «Хіміка».

1-4 місця

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - 0:3

(20:25, 10:25, 11:25)

«Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ»: Леженкіна, Козиряцька-Середа, Пасс, Савченко, Лохманчук, Пугач; Ніколайчук (л), Кутнякова, Попель. Тренер – Володимир БУЗАЄВ.

«Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ»: Мадзар, Стасівська (к), Міленко, Мельниченко, Єфременко, Яковчук; Ротар (л). Тренер – Віктор ТУРКУЛА.

Судді: Самодай, Овчарук.

Тривалість матчу: 62 хв. (23+19+20).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Леженкіна – Стасівська.

31 березня. Луцьк. СК ОДЮСШ. 155 глядачів.

«ХІМІК» - «ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - 3:0

(25:19, 28:26, 25:22)

«Хімік»: Напалкова, Дудник, Карпець, Крайдуба, Бойко Дрозд; Нємцева (л), Микитюк. Тренер – Андрій РОМАНОВИЧ.

«Волинь-Університет-ОДЮСШ»: Осачук, Рудик (к), Даньчак, Ужва, Скрипник, Тищенко; Карасьова (л). Тренер – Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ.

Судді: Овчарук, Самодай.

Тривалість матчу: 84 хв. (24+33+27).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Карпець – Карасьова.

31 березня. Луцьк. СК ОДЮСШ. 350 глядачів. 

У Луцьку продовжила приємно дивувати «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ». Складається враження, що підопічні Віктора Туркули підійшли до матчів «Фіналу чотирьох», що називається, у всеозброєнні, із належною фізичною та психологічною готовністю. Тож, слідом за лучанками, нині під гарячу руку їм потрапили і запоріжанки.

Ймовірно, наставник «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» Володимир Бузаєв дещо перемудрував, коли у попередньому поєдинку з «Хіміком» залишив чотирьох основних виконавиць поза списком основи, випустивши їх значно пізніше. Принаймні, нині вони зі старту, що називається, почали «буксувати», за що миттєво отримували від суперниць на горіхи. Ну, а в другій та третій партіях боротьби, як такої, вже взагалі не було. Тернополянки переважали своїх опоненток абсолютно в усьому, тож досягли цілком закономірної перемоги. Тепер навіть можлива поразка від «Хіміка» не завадить їм зберегти локальну другу позицію в таблиці. 

Що ж до другого матчу, то, до честі гравців «Волинь-Університету-ОДЮСШ», після провалу з «Галичанкою-ТНЕУ-ГАДЗ» вони спромоглися дати справжній бій «Хіміку». Другу партію взагалі віддали лише якимось дивом. І хоча все таки завершилося «сухою» перемогою южненок, підопічні Богуслава Галицького значною мірою реабілітувалися в очах своїх уболівальників і в доброму настрої готуються до знакового протистояння із запоріжанками…

5-8 місця

«ФАВОРИТ» - «СЄВЄРОДОНЧАНКА» - 3:2

(10:25, 25:21, 19:25, 25:15, 15:9)

«Фаворит»: Ващенко, Мазур (к), Чередніченко, Глонь, Лисенко, Татарина; Коваленко (л), Шерстяк, Сидоренко. Тренер – Ігор ПОПОВ.

«Сєвєродончанка»: Нодиршоєва, Франк, Фаринюк, Жук (к), Луханіна, Ткаченко; Дуденок (л), Тетенко, Гавриленко, Хворостяна. Тренер – Гарій ЄГІАЗАРОВ.

Судді: Хвас, Омельченко.

Тривалість матчу: 102 хв. (17+26+24+21+14).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Мазур – Франк.

31 березня. Рівне. СК НВК №26. 21 глядач.

«БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ» - 3:0

(25:22, 25:21, 27:25)

«Білозгар-Медуніверситет»: Лозинська, Луніна, Франкевич, Машковська, Житовоз (к), Расточило; Косяк (л), Владова (л), В.Якушева, Лужецька. Тренер – Юлія ЯКУШЕВА.

«Регіна-МЕГУ-ОШВСМ»: Грицуняк (к), Димар, Дубова, Серебрякова, Рудьо, Михальчук; Вікторчук (л), Гринчук (л), Немухова. Тренер – Ігор ТАРТАКОВСЬКИЙ.

Судді: Омельченко, Хвас.

Тривалість матчу: 72 хв. (22+24+26).

Кращі гравці (за версією ФВУ): Расточило – Серебрякова.

31 березня. Рівне. СК НВК №26. 86 глядачів. 

У Рівному же сталася солідна несподіванка. Адже для команди, яка прогнозувала гостру конкуренцію «Білозгар-Медуніверситету» в боротьбі за п’яту позицію, поразка від очевидного аутсайдера чемпіонату може не просто зламати цей план, але й змусили взагалі опинитися за бортом Суперліги! Принаймні, якщо ставлення гравців «Сєвєродончанки» до своїх обов’язків на майданчику і надалі залишатиметься таким, яке було після стартової партії матчу із «Фаворитом». Хіба ж розгром суперниць у ній автоматично означає розгром і в усьому матчі?! Ось і отримали потужну «оборотку»! Хоч як молода Христина Франк своїми потужними ударами намагалася повернути партнеркам бойовий запал, не допомогло. Після третього сету він кудись зник безслідно, і віднайти його підопічні Гарія Єгіазарова вже не спромоглися.

Цікаво, чи зуміють вони тепер реваншуватися у принциповому протистоянні з «Білозгар-Медуніверситетом», який, незважаючи на впертий опір, таки довів свою перевагу над «Регіною-МЕГУ-ОШВСМ»?..