Розпочинається вирішальна серія чемпіонату!

Фінальне протистояння у чемпіонаті України – це не тільки дуель тактичної і технічної майстерності, колективної дисципліни і персональної вигадливості, шквалу емоцій і міцності характерів. Це ще й запеклий поєдинок тренерських думок, «домашніх заготовок», продуктивного оперативного реагування на локальні події в кожному поєдинку. Навіть більше того: якщо хочете – то це також випробування на міцність цілих тренерських стратегій і філософій трактування сучасних тенденцій у світовому волейболі. І нинішня фінальна серія – аж ніяк не виняток! Тим більше, гру «Локомотива» і «Барком-Кажанів» таки справді важкувато порівнювати. Саме тому наставники обох клубів, стримано віддавши належне протилежним колективам, запевнили, що перевага буде на боці того, хто краще використає власні «плюси» та зіграє та «мінусах» опонентів. А також поділилися своїми думками щодо важливого титульного суперництва…  

«ЛОКОМОТИВ» - «БАРКОМ-КАЖАНИ»

(18 квітня – початок о 18.00. 19 квітня – початок о 18.00) 

Ігор ЗЯБЛІЦЕВ,  головний тренер «Локомотива»: 

- Безумовно, сильні та слабкі сторони є як і в нашій грі, так і в наших суперників. І, в принципі, вони одне одному добре відомі. Тож навряд чи ми зможемо чимось сильно здивувати львів’ян, а вони – нас. Але важливо не тільки це. Психологічна стійкість та віра у власні сили – ось що є якщо не найважливішим чинником, то однозначно одним із таких. А в цьому сенсі, я визнаю, коли на початку сезону перевага була на нашому боці, то в кінцівці – уже на боці «кажанів». У січні вони двічі здолали моїх підопічних в рамках регулярного чемпіонату, а у лютому обіграли ще й у фіналі Кубка.  

Утім, то було взимку, а вже середина весни. Тож починаємо все з нуля. Шанси – 50 на 50. Переможе ж, на мій погляд, той, хто підготувався трішки краще і хто зменшить кількість власних помилок до прийнятного мінімуму.

Угіс КРАСТІНЬШ, головний тренер «Барком-Кажанів»:

- У півфінальному протистоянні з «Новатором» нам довелося пройти через усе – психологічний тиск, тактичну гнучкість і технічне виконання. Якщо впоралися успішно – значить, підходимо до фіналу з хорошими шансами.

Чи має значення, що перші матчі граємо на виїзді? Звичайно, атмосфера на трибунах має певне значення. Проте нам дуже приємно грати і в харківському Палаці спорту «Локомотив», де розкішна арена лише допомагає продемонструвати красивий та змістовний волейбол. А підтримку, сподіваюся, ми відчуватимемо і там.

Чи велике значення матимуть результати обох поєдинків у Харкові? На це питання, певно, об’єктивно я зможу відповісти лише після їх завершення…