8-9 вересня поєдинками діючого чемпіона та старого-нового учасника Суперліги розпочнеться новий сезон.

БАРКОМ-КАЖАНИ – ФАВОРИТ

(8 вересня – початок о 17.00. 9 вересня – початок о 12.00) 

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ

У міжсезоння склад львівської команди зазнав значних змін. У різних напрямках вирушили Владислав Діденко, Володимир Тевкун, Юрій Бокшан, Іван Плясецький та Ярослав Савків. Натомість із «Локомотива», який втрапив у дуже скрутну фінансову халепу, до Львова перебралися обидва зв’язуючих – Сергій Євстратов та Олексій Головень, а також догравальник збірної України Олег Шевченко та діагональний Юрій Томин. Із «Серця Поділля» приїхав догравальник Олександр Наложний, а із «Буревісника-ШВСМ» повернувся ліберо Андрій Жуков. Отже, саме в такому значно оновленому вигляді «кажани» поведуть боротьбу одразу на чотирьох «фронтах» - чемпіонаті та Кубку Суперліги, а також у Кубку ЄКВ та вже скорому поєдинку за Суперкубок, який підопічні Угіса Крастіньша проведуть 22 вересня у Луцьку проти волейболістів «Новатора». При цьому, за словами головного тренера «Барком-Кажанів», принаймні на внутрішній арені перед командою стоять максимальні цілі.

Що ж стосується «Фаворита», то чимало його гравців уже нюхали «суперлігового пороху» у позаминулому сезоні. А оскільки маститих новачків влітку не з’явилося, то найбільш резонансною подією для команди з Лубнів стала поява нового наставника – добре відомого у волейбольному середовищі спеціаліста Миколи Благодарного, який працюватиме в тандемі з колишнім головним тренером Олександром Ткачуком.

Чи зуміють амбіційні «фаворити» кинути гідний виклик діючим чемпіонам України - питання риторичне. Однак, зрозуміло, суттєві кадрові зміни та тривала відсутність у тренувальному процесі Угіса Крастіньша, який якраз виводив національну збірну до фінального раунду чемпіонату Європи 2019 року, можуть позначитися на грі «кажанів» негативно.

Утім, можна не сумніватися, презентаційні поєдинки усього нового сезону в будь-якому випадку викликають у шанувальників волейболу підвищений інтерес. Тим більше, інші матчі першого туру відбудуться тільки за тиждень. Отже, увага – стартуємо!