«Новатор» одразу ж показав, що ставить перед собою в сезоні високі завдання.

Ось так! Стартовий тур – і одразу ж сенсація! «Волинь-Університет-ОДЮСШ», зберігши фактично весь срібний склад минулого сезону, нарвалася на несамовиту амбіційність дебютанта Суперліги. І якщо в першому поєдинку підопічні Богуслава Галицького все ж викрутилися, то в другому їм пощастило менше.

«ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ» - «НОВАТОР»

3:2 (25:27, 25:18, 23:25, 26:24, 15:11)

1:3 (25:13, 21:25, 22:25, 19:25) 

Початок першого матчу аж ніяк не свідчив про те, що у господарок майданчику можуть виникнути великі проблеми. Завдяки точним ударам Марини Скрипник і Вікторії Даньчак, а також серії помилок опоненток, вони одразу ж вирвалися вперед і надалі тільки нарощували свою перевагу – 4:1, 6:2, 9:3, 13:6 і, нарешті, 18:11. Що сталося з волинянками далі – пояснити неможливо. Купа помилок в усіх аспектах і, як наслідок, нещадна розплата у вигляді стрімкого набору очок Катериною Ткаченко, Любов’ю Альошко та Катериною Фроловою незабаром усе перевернули з ніг на голову. Ціною надзусиль підопічні Богуслава Галицького зуміли перевести протистояння на «більше-менше», проте там останнє слово залишилося за їхніми суперницями.

У другій партії картина повторилася, з тією лише різницею, що в її кінцівці хмельничанкам вдалося відіграти лише п’ять очок поспіль – 1:1.

У наступному сеті почалися вже справжні «гойдалки». При цьому у лучанок, що цікаво, зв’язуюча Олена Рудик виявила себе вправним бомбардиром. Зокрема, вона неодноразово ловила суперниць несподіваними перекидками м’яча, а ще п’ять разів «зачохлила» чужі атаки блоками, набравши загалом добрих 14 очок! Також продовжувала нещадно атакувати Даньчак (на її рахунку 15 очок). Проте у гостей дуже своєчасно запрацювала «гармата» Олександри Матвійчук (12 очок), не вгамовувалися Альошко (14 очок) і Ткаченко (12 очок), а ще в кульмінаційні моменти давався взнаки досвід Інни Деніної. І «Новатор» знову вирвався вперед.

Четверта партія – теж суцільні «гойдалки» і знову «більше-менше». Тільки цього разу вирішальне очко якраз на блоці здобула Рудик.

Ну й, нарешті, тай-брейк. Хмельничанки вели перед – 9:7, але далі чотири атаки поспіль вдалися Даньчак. І цей момент став переломним та переможним.

Здавалося, наступного дня волейболістки «Волинь-Університету-ОДЮСШ» свого вже не віддадуть. Робота над помилками і усвідомлення того, що насправді з дебютантками Суперліги шуткувати – собі дорожче, мали зіграти їм на руку. І стартовий сет це ніби підтверджував. Завдяки трьом ейсам Марини Скрипник (у підсумку вона, як і Даньчак, набрала 15 очок) вони відірвалися в рахунку – 10:5, і суперниці не змогли оговтатися.

Однак, лише до перерви. Бо початок другої партії вийшов для волинянок нокаутуючим – 1:8. Щоправда, Людмила Ужва та Вікторія Даньчак зуміли організувати погоню, але на більше, ніж на 21:23, скоротити відставання не вдалося.

Втім, боротьба продовжилася. Третій сет вчергове перетворився на феєричні «гойдалки», де хороші комбінації чергувалися з відверто незрозумілими помилками. Втім, складалося враження, господарки майданчику з цим випробуванням впораються краще. Принаймні, їм вдалося повести – 18:14, а потім Олена Рудик відзначилася на блоці - 22:20. І... фатальний провал! Чергова порція нерозважливості лучанок, у сукупності з невідпорними «пострілами» Катерини Фролової, Катерини Ткаченко і Олександри Матвійчук, коштувала їм п’яти програних очок поспіль та всього сету.

А далі – «дежа в’ю» другої партії. 1:8, натужна погоня «Волинь-Університету-ОДЮСШ» на чолі з Анастасією Тищенко та, зрештою, холодний душ від Інни Деніної, яка рахунок 16:14 перетворила на 21:15. І цього разу «Новатор» свого не віддав.

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «БІЛОЗГАР-УНІВЕРСИТЕТ»

3:0 (25:10, 25:20, 25:21)

3:1 (25:17, 20:25, 25:18, 25:22) 

А ось у цьому протистоянні очікуваної напруженої боротьби не вийшло. У першому матчі атакуючі потуги вінничанок відмінною реакцією на сітці знищили Ксенія Пугач (6 блоків) та Поліна Пасс (5 блоків), тоді як Юлія Димар і Вікторія Савченко принесли запоріжанкам по 11 важливих очок.

Наступного дня «Білозгар-Медуніверситет», навіть незважаючи на 8 блоків (!) від Пугач, таки спробував схилити шальки терезів на свій бік. Визнаного бомбардира Олену Расточило (набрала 15 очок) добре підтримала Тетяна Машковська (10 очок). Однак в «Орбіти-ЗНУ-ОДЮСШ» дещо несподівано потужно «вистрілила» Анастасія Дударенко (18 очок), не відстала і Юлія Димар (15 очок). Тож запалу гостей вистачило лише на другу партію...

«ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ» - «РЕГІНА-МЕГУ-ОШВСМ»

3:0 (25:12, 25:18, 25:19)

3:1 (25:16, 25:16, 17:25, 25:17)

Навіть залишившись без чотирьох минулосезонних лідерів, «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» виявила себе вправним бійцем. Функції нового головного бомбардира на себе вдало перебрала Олександра Міленко (зокрема, у першому матчі вона записала на власний рахунок 20 очок), хороші здібності виявила чергове молоде дарування Вікторія Ігнатова (15 очок). Дуже продуктивно відпрацювала досвідчена ліберо Вікторія Дельрос.

А ось у рівненчанок нових лідерів щось поки не видно. Хоча, можливо, «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» ще надолужить своє в подальшому.

«ХІМІК» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»

3:0 (25:16, 25:14, 25:15)

3:0 (25:12, 25:15, 25:16)

Не вийшло справжньої «заруби» і в Южному. Діана Карпець чудово відпрацювала на блоках, де в обох матчах набрала загалом 11 очок, а Дар’я Дрозд, Катерина Дудник і Юлія Бойко помилялися в атаках вкрай рідко. Тож наставник Андрій Романович, як кажуть, із спокійним серцем дав добре награтися молодим Юлії Микитюк, Євгенії Хобер, Анастасії Маєвській та навіть двом Дар’ям-новачкам – Великоконь і Дуденок.

Чернігівчанки же, здається, були задоволені візитом до Южного хоча б через те, що ще встигли спіймати сонячну погоду на морському узбережжі...

Фото, відео та статистика матчів