Потенціально сильніші, хоч і не без труднощів, але таки довели власну перевагу над нині слабкішими.

Всупереч очікуванням, стартовий тур національної першості обійшовся без сенсацій. Певним чином, на цьому позначилося те, що в ньому колективи, які у минулому сезоні посіли місця з першого по четверте, із зеркальною точністю приймали колективи, які фінішували нижче або вийшли із вищої ліги. Тому, в принципі, найбільш інтригуючим вбачалося протистояння «МХП-Вінниця» із «Юракадемією». Однак...

ВК «МХП-ВІННИЦЯ» – «ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ»

3:0 (25:20, 25:22, 25:16)

3:0 (25:21, 25:21, 25:23)

Як ми розповідали, у міжсезоння вінницька команда зазнала значних втрат, проте все одно зберегла солідну конкурентоспроможність. Натомість стан харків’ян залишив лише один виконавець, але саме він уособлював в собі головну атакуючу міць «Юракадемії». Тож нині на арені СК «Колос» у Тростянці, де «МХП-Вінниця» відтепер проводитиме домашні зустрічі, молоді підопічні Володимира Романцова демонстрували хорошу самовіддачу в захисті, проте напрочуд потужних і, головне, точних ударів Віктора Шаповала їм очевидно бракувало. Втім, стартова партія тривала у приблизно рівній боротьбі, і в її кінцівку суперники заходили з ідентичними шансами – 17:17. Однак вирішальні хвилини підопічні Васіфа Талибова провели значно зібраніше.

У другому сеті господарі майданчику вели перед – 15:10, проте примудрилися пропустити чотири очки поспіль, і без нервової кінцівки не обійшлося. Натомість заключна партія стала вже пустою формальністю. У її середині, за рахунку 9:14, харків’яни дозволили опонентам вдало завершити свої атаки п’ять разів поспіль, і їхня ситуація стала безнадійною...

У повторній зустрічі «Юракадемія» знову шукала свій шанс до останнього. Вінничанам доводилося досить складно, та все ж у кінцівках кожного сету вони діяли впевненіше і злагодженіше. Звідси й підсумковий результат. 

«НОВАТОР» – «ШВСМ-СумДУ»

3:1 (25:20, 25:23, 16:25, 25:19)

3:0 (25:22, 25:17, 27:25) 

Сумчани завітали до Хмельницького явно не на прогулянку. Досвідчений Кирило Лиходід, за підтримки Артема Нестеренка, одразу ж взявся кошмарити чужу половину майданичику разючими «пострілами», і недарма перший із них у підсумку записав на свій рахунок 18 очок, а другий – 17. Проте, що цікаво, обидва частенько помилялися на подачах, а ще «ШВСМ-СумДУ» сильно підводив ненадійний прийом. Тож господарі майданчику швидко оговталися. Тоді ж з’ясувалося, що Нік Сотник (загалом набрав 14 очок) та Кирило Клочко (10 очок) теж уміють прикладатися до м’яча від душі. А в кінцівці партії у чудовому стилі нагадав про себе капітан Богдан Татаренко, котрий приніс своїй команді три вирішальних очки.

У другому сеті Сотник і Клочко забезпечили «Новатору» хорошу перевагу в середині сету – 16:10. Однак у відповідь потужно запрацювала «гармата» Андрія Маринченка, і вже – 19:19. Далі Лиходід взагалі вивів «ШВСМ-СумДУ» вперед – 22:21. Та все ж останнє слово знову залишилося за хмельничанами. Олексій Денін зробив єйс, а Богдан Татаренко видав результативний блок, тоді як Маринченко у кульмінаційний момент помилився на подачі...

У третій партії наставник «Новатора» Роман Ковальчук надав лідерам можливість перепочити, і гості виграли її без особливих труднощів. Але в четвертій, коли на майданчик повернулися і Сотник, і Клочко, і Татаренко, господарі майданчику взяли своє досить упевнено.

У другому матчі Лиходід (загалом набрав 15 очок) також вів «ШВСМ-СумДУ» за собою. Проте цього разу його бомбардирського хисту не вистачило для виграшу бодай однієї партії. А можливості для цього були хороші. У стартовому сеті гості вели – 8:3, 12:7, 15:10... Однак тут дещо несподівано «вистрілив» Максим Ніколайчук, який перед початком сезону мав проблеми з плечем. А довершив справу трьома очками поспіль Олексій Денін.

Друга партія також проходила у нервовій боротьбі, і знову гостей у кінцівці «не вистачило». Нарешті, у третій сумчани вели перед – 12:7, 15:12, 19:16, 21:19... А далі – черговий ступор, і молодий Владислав Павлюк завершив поєдинок невідпорним ударом.  

Та все ж, як бачимо, «ШВСМ-СумДУ» дав ясно зрозуміти, що амбіційності в нього вистачає... 

novator-sum-DU

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» – «БУРЕВІСНИК-ШВСМ»

3:0 (25:19, 25:19, 25:23)

3:0 (25:20, 25:22, 25:18) 

А ось у цьому протистоянні загальна перевага підопічних Валерія Копилова була тотальною. Щоправда, першого дня у другому сеті «сердечки» дозволили собі розслабитися, і Павло Камінський (загалом набрав 15 очок) ледь їх за це не покарав. На щастя для місцевих уболівальників, їхні улюбленці вчасно схаменулися. Проте в третій, ведучи – 23:18, ті дозволили тому ж Камінському видати чотири ейси поспіль – і 23:23! Та п’ята результативна подача у Павла не вийшла, і «Серце Поділля» таки довело справу до перемоги.

Другий поєдинок пройшов за подібним сценарієм, з тією лише різницею, що цього разу вінничани нервувати своїм уболівальникам не дозволили.  

serdce podillya - burevisnuk

Фото, відео та статистика матчів