Чинний чемпіон країни "Барком-Кажани" переміг в першому матчі фінальної серії Суперліги України 2018\19.

Вболівальники. Хоч Палац Спорту "Галичина" і не був заповнений вщент, але численні помаранчеві фани місцевої команди змогли зарядити своїх улюбленців на перемогу.

Атмосфера. Як і обіцяли організатори, без сюрпризів не обійшлося. Молодий львівський співак Ivan Navi виконав "акапелла" державний гімн України. Наймолодші вболівальники отримали солодкі подарунки, а ведучий заходу провів розіграш клубної атрибутики.

Стартові склади. Головні тренери команд вирішили не експериментувати і не вигадувати щось нове та виставили свої бойові склади.

1-й сет. Старт першої партії вийшов агресивним зі сторони гостей – 2:6, а згодом 8:12. Капітан "Серця Поділля" Володимир Сидоренко видав непогану серію подач. А колеги по команді – Олександр Терещук, Іван Слинчук та Андрій Горбенко допомогли йому на блоці та в атаці. Наздогнати суперників господарі змогли лише на подачі Олександра Гладенка – 10:12. Згодом "полетіли" підказки Угіса Крастіньша, які призвели до рівного рахунку на табло – 14:14. Так тривало майже до завершення першого сету – 21:21. Але наставники провели дві, як виявилося згодом, ключові заміни в першому сеті. На подачі у "кажанів" з’явився Владислав Богатирьов, а у "сердечок" – на задню лінію вийшов Вадим Патратій. Після невдалого прийому, вінничани не змогли організувати впевнену атаку, в той час як з іншої сторони майданчику, навпаки, кожен удар Юрія Семенюка та Юрій Томина завершувався святкуванням – 25:21.

2-й сет. Льв’яни остаточно прокинулися і далеко відпускати суперника не збиралися – 15:15. До речі, це був останній рівний рахунок у партії. Далі був ейс Томина та кілька прикрих помилок вінничан – 19:15. Як і у попередньому сеті останнім подавав Владислав Богатирьов. Цього разу впевнений ейс – 25:20.

3-й сет. Став по праву бенефісом господарів. Майже кожна атака вінницьких волейболістів була заблокована. Забігаючи наперед, відзначимо, що за всі три сети кажани заробили 17 очок на блоці, в той час коли опоненти поставили лише 5 "чохлів". Але повернімося до третьої партії, у якій львів’яни повели у рахунку 13:3. Тайм-аут та низка замін не допомогли команді Валерія Копилова врятувати ситуацію – 25:9 та "сухі" 3:0 у матчі.

barcom-kazhany
ВК "Барком-Кажани" Львів \ фото: kazhany.lviv.ua

Статистика. Найрезультативнішими у матчі стали гравці "кажанів" – діагональний Юрій Томин та блокуючий Юрій Семенюк. Вони набрали по 16 очок. У складі гостей 8 очок у діагонального Андрія Горбенка.

Афіша. На тому ж місці, в той же час. 17 квітня – 19:00, місто Львів, Палац Спорту "Галичина". Квитки. Онлайн-трансляція.

Суперліга України. Фінал. 1-й матч
Барком-Кажани – Серце Поділля – 3:0 (25:21, 25:20, 25:9)
16 квітня. Львів. ПС "Галичина".

"Барком-Кажани": Семенюк (набрав 16 очок), Кісілюк-К (4), Шевченко (10), Гладенко (9), Томин (16), Євстратов (1) – стартова шістка, Брова (ліберо), Богатирьов (5), Головень (0).

"Серце Поділля": Сидоренко-К (7), Слинчук (7), Горбенко (8), Сторожилов (3), Терещук (5), Руденко (4) – стартова шістка, Фомин – Остроумов (ліберо), Кушнір (1), Дорош (0), Олійніченко (2), Мазенко (0), Лизанець (1), Патратій (0).

Очки – 75:50, подача – 6:2, атака – 38:31, блок – 17:5, прийом – 58%:42%, помилки – 14:12.

Рахунок у серії: 1-0