Львівський клуб "Барком-Кажани" став дворазовим чемпіоном України!

Надії. У Львові відбулося 2 матчі – 6 сетів. Але те, що у Вінниці буде гаряче – не було жодних сумнівів. В день гри в нашому анонсі ми наважилися спрогнозувати, що матч завершиться з рахунком 1:3. Але помилилися. І добре.

Вболівальники. Маленький зал ВНМУ зміг вмістити не тільки вболівальників місцевої команди, але і помаранчевий фан-сектор львів’ян. Барабани, атрибутика "кажанів", флаги та гучні "кричалки" було чути не гірше за фрази "Серце Поділля" та "Вінниця". Але наявність глядачів в зоні подачі інколи натякала, що Вінниці дуже потрібен великий спорткомплекс для ігрових видів спорту.

fans

Стартові склади. І Угіс Крастіньш, і Валерій Копилов не стали ризикувати та виставили свої оптимальні склади.

1-й сет. Стартовий сет задав тон всьому матчу. Якісний та швидкий волейбол можна було побачити від обох команд. Але найбільше в ньому виділилися 17 номери обох клубів – діагональні Андрій Горбенко (8 очок за перший сет) та Юрій Томин (7 очок). Трішки більше везіння та рідні стіни допомогли вінничанам взяти першу партію – 25:23.

2-й сет. У другому сеті господарі почали більше помилятися, зробивши 8 помилок в атаці проти 2. А на допомогу Томину прийшли Олександр Гладенко та Олег Шевченко – 16:25.

3-й сет. А ось третя партія стала прикрасою всього матчу та запам’ятається надовго і глядачам, і гравця, і тренерам. І знову головну роль у сеті зіграла вдвічі менша кількість помилок (9 проти 17) та все ж таки неймовірна підтримка місцевих вболівальників – 31:29.

4-й сет. У наступному раунді підопічні Угіса Крастіньша використали свій шанс перевести матч на тай-брейк. А "джокером" у цьому сеті стала подача Юрія Семенюка (3 ейси) і 18:25.

Тай-брейк. В атаці "кажани" не допустили жодної помилки, але помилилися 5 разів на подачі. А вінничани, в свою чергу, змогли реалізувати лише два удари першим темпом. Тож, 7:15 та 2:3 у матчі. Рахунок у серії 0-3 на користь "Барком-Кажани".

Статистика. Найрезультативнішим гравцем матчу став нападник "кажанів" Юрій Томин. На його рахунку 29 очок. У складі "сердечок" відзначився також діагональний Андрій Горбенко. Він набрав 19 очок.

Із задоволенням вітаємо львівську команда "Барком-Кажани" з другим поспіль чемпіонством! А вінницький клуб "Серце Поділля" з повним комплектом срібних нагород!

barkom-kazhany
serdce podillya

Нагадаємо, що бронзу завоювали представники Тростянця – ВК "МХП-Вінниця". Більше детальніше про це, в нашому окремого матеріалі.

Відзначимо, що саме таке розташування призових місць було і на Кубку України-2019.

Казус. Головною проблемою стала онлайн-трансляція фінального матчу. Майже половину гру шанувальники волейболу, які не змогли потрапити на гру у Вінниці, дивилися так би мовити не з найкрайщого ракурсу та у поганій якості. Чому так сталося…пояснити складно. Але президент ФВУ Михайло Григорович Мельник, який був присутній на матчі, у фінальній промові зробив зауваження організаторам змагань. І додав, що якщо нічого не зміниться, то матчі такого рівня Вінниця більше не побачить. Насправді, це слушне зауваження, адже відсутність якісної картинки та коментатора не дозволяє глядачам насолодитися матчами чемпіонату України у повній мірі.

Особисті нагороди. MVP чемпіонату України сезону 2018\19 – капітан ВК "Серце Поділля" Володимир Сидоренко, кращий догравальник – Олег Шевченко ("Барком-Кажани"), кращий блокуючий – Юрій Семенюк ("Барком-Кажани"), кращий ліберо – Горден Брова ("Барком-Кажани"), кращий зв’язуючий – Дмитро Сторожилов ("Серце Поділля"), приз "Чесна гра" – Анастасій Остроумов ("Серце Поділля").

best players

Суперліга України. Фінал. 3-й матч
Серце Поділля – Барком-Кажани – 2:3 (25:23, 16:25, 31:29, 18:25, 7:15)
24 квітня. Вінниця. ВНМУ.
ВІДЕО МАТЧУ

"Серце Поділля": Сидоренко-К (набрав 10 очок), Горбенко (19), Слинчук (8), Сторожилов (0), Терещук (10), Руденко (14) – стартова шістка, Фомин – Остроумов (ліберо), Кушнір (0), Олійніченко (2), Босенко (2), Лизанець (2).

"Барком-Кажани": Семенюк (набрав 21 очко), Кісілюк-К (17), Шевченко (11), Гладенко (14), Томин (29), Євстратов (2) – стартова шістка, Брова (ліберо), Богатирьов (1), Головень (0), Паласюк (0).

Очки – 97:117, подача – 6:15, атака – 49:67, блок – 10:13, прийом – 41%:44%, помилки – 32:22.

Перший матч 0:3 (21:25, 20:25, 9:25)

Другий матч 0:3 (18:25, 23:25, 17:25)

Рахунок у серії: 0-3

Афіша. А тепер залишилося дізнатися, хто буде виступати у Суперлізі України в наступному сезоні. Перехідні матчі за право виступати у головному чемпіонаті країни відбудуться 26-27 квітня о 18:00 та 12:00 відповідно. Свій останній шанс повинні будуть використати сумська команда "ШВСМ-СумДУ" та харківський "Локомотив ХДУВФК №1".

Суперліга України 2018\19:

1 місце (золото) – Барком-Кажани (Львів)

2 місце (срібло) – Серце Поділля (Вінниця)

3 місце (бронза) – МХП-Вінниця (Тростянець)

4 місце – Збірна Харківської обл..- Юридична академія (Харків)

5 місце – Фаворит (Лубни)

6 місце – Буревісник-ШВСМ (Чернігів)

7 місце – ШВСМ-СумДУ (Суми) – гратиме перехідні матчі за право виступати у Суперлізі в сезоні 2019\20 проти Локомотив ХДУВФК №1 (Харків), який посів другу сходинку Вищої ліги України 2018\19.

8 місце – Новатор (Хмельницький) – вилітає з Суперліги. Його місце займе ВК Житичі (Житомир) – переможець Вищої ліги України 2018\19.

teams
Фото volleyball.ua та facebook.com/vksercepodillia