11-12 жовтня волейбольний клуб «Серце Поділля» зіграє перші офіційні матчі сезону 2019-2020.

Суперником вінничан стане хмельницький «Новатор».

Спочатку поговоримо про команду-господарів. Срібний призер минулого чемпіонату та Кубку України суттєво оновив свій склад.

У міжсезонні команду залишили ліберо Денис Фомін (перейшов до французького клубу «Камбре»), зв’язуючий Дмитро Сторожилов (в сезоні 2019-2020 виступатиме у грецькій команді «ОФІ Крит»), блокуючий Олександр Терещук (віднині гратиме у складі чинного чемпіона країни – львівського «Баркому»), ліберо Анастасій Остроумов (перейшов до ВК «Дніпро»), нападник Олег Олійніченко (поповнив склад ВК «Покуття»). Центральний блокуючий Богдан Мазенко на правах оренди захищатиме кольори тернопільської команди «ДСО-ТНЕУ», що грає у Вищій лізі України. Також «Серце Поділля» покинув ліберо Вадим Патратій. А пасуючий Сергій Дорош тепер займає посаду менеджера команди.

Натомість на ключових позиціях з’явилися – зв’язуючі Віталій Щитков (тут і далі вказаний попередній клуб* – ВК «Тюмень» Росія) та Ілля Поліщук (ВК «Політехнік-Одесса») і ліберо Віктор Краєвський (ВК «Політехнік-Одесса»). До вінницької команди приєднався блокуючий Віктор Щекалюк («Енергія» Білорусь) та догравальник Кирило Клочко («Єдінство Бемакс» Чорногорія). З оренди до «сердечок» повернуся перший темп Ілля Довгий.

І все ж таки головною несподіванкою стала поява нового головного тренера. В сезоні 2019-2020 вінницьку команду очолюватиме Віктор Болдарєв. Відверто кажучи, цього спеціаліста в Україні знає невелика кількість людей. А все тому що останні 25 (!) років він працював лише у закордонних командах (у Бахрейні, ОАЕ, Ісландії, Угорщині, Хорватії). Тим цікавіше буде побачити як пройде акліматизація новоспеченого наставника.

Склад команди «Серце Поділля» (Вінниця):

Зв’язуючі: Віталій ЩИТКОВ, Ілля ПОЛІЩУК;

Ліберо: Віктор КРАЄВСЬКИЙ, Іван СЛИНЧУК;

Діагональні: Володимир СИДОРЕНКО, Андрій ГОРБЕНКО;

Догравальники: Станіслав ЛИЗАНЕЦЬ, Кирило КЛОЧКО, Сергій КУШНІР.

Центральні блокуючі: Віктор ЩЕКАЛЮК, Богдан БОСЕНКО, Сергій РУДЕНКО, Ілля ДОВГИЙ.

Головний тренер: Віктор БОЛДАРЄВ.

sertse podillya

Для тих, хто переживає за долю тепер вже екс-наставника вінничан Валерія Копилова повідомляємо, що він залишився у системі клубу та тренує перспективну молодь, яка дебютує цього року у Першій лізі.

Що ж стосується гостей, то тут командні справи залишають бажати кращого. Справа в тому, що хмельничани за підсумками попереднього сезону посіли восьме місце та залиши елітний дивізіон! Але… чи то фортуна, чи то доля повернулися в сторону Хмельницького та підопічних Романа Ковальчука – і вони знову повернулися до Суперліги. Але повернулися, м’яко кажучи, навряд чи з прицілом на чемпіонство.

В «Новаторі» залишилися Роман Ковальчук в якості незмінного тренера, його син – нападник Ярослав Ковальчук, центральні блокуючі Руслан Осипенко, Павло Янкович та досвідчений Андрій Перепадя. На допомогу завжди готовий прийти президент хмельницького клубу Іван Терещук, який запросто може з’явитися як на позиції зв’язуючого, так і в якості ліберо.   

Склад команди «Новатор» (Хмельницький):

Зв’язуючі: Іван ТЕРЕЩУК, Максим ПРОКОПОВ, Денис БОРЕЙЧУК;

Ліберо: Володимир ДОЦЕНКО;

Нападники: Владислав ГОРОБЕЦЬ, Владислав АНТОНЮК, Ростислав ПРИТУЛЯК, Ярослав КОВАЛЬЧУК, Владислав БУЛАВКО, Олександр ДОЛЮК;

Центральні блокуючі: Руслан ОСИПЕНКО, Андрій ПЕРЕПАДЯ, Павло ЯНКОВИЧ.

Головний тренер: Роман КОВАЛЬЧУК.

Для обох команд стартовий тур стане, так би мовити, втягуючим. Вінничани спробують налаштувати зв'язок між собою та новим коучем, а молодий «Новатор» буде набиратися досвіду в матчах проти срібного призера торішнього чемпіонату.

І тур чемпіонату України 2019-2020 (суперліга)

Дата та час: 11 жовтня о 19:00, 12 жовтня о 13:30.

Місце проведення: м. Вінниця, ВНМУ ім.. Пирогова, вул. Пирогова, 56.

Трансляція матчу: YOUTUBE

Прогноз команди volleyball.ua: 3:0, 3:0.

afisha