В.о. наставника ВК «МХП-Вінниця» Костянтин Рябуха дебютуватиме у поєдинках одразу ж із «Барком-Кажанами».

Чемпіонат лише набирає обертів, а в ньому вже сталася перша тренерська рокіровка. Досить неочікувано свої повноваження склав наставник ВК «МХП-Вінниця» Васіф Талибов, і в.о. головного тренера поки що призначено його граючого помічника – центрального блокуючого команди Костянтина Рябуху. Цей екс-гравець збірної України має за плечима чималий досвід виступів у складі харківського «Локомотива» приємних для клубу часів, а також за кордоном. Та чи допоможе він йому у дебютному тренерському «екзамені»? Адже складати його доведеться одразу ж діючому чемпіону Суперліги!..

ВК «МХП-ВІННИЦЯ» - «БАРКОМ-КАЖАНИ»
Вінниця. СК ВДПУ (1 листопада – початок о 18:30.
2 листопада – початок об 11:00)

Безумовно, саме протистояння у Вінниці буде центральним в усьому турі. Причому, якщо господарі підійшли до нього без очкових втрат, здобувши чотири впевнених перемоги, то львів’яни минулого туру на рідному паркеті зазнали поразки від принципових суперників із «Серця Поділля» - 2:3. Щоправда, наступного дня підопічні Угіса Крастіньша зуміли взяти у вінничан реванш – 3:1, однак на даний момент очевидно, що гра «Барком-Кажанів» є небезгрішною.

Чи зуміють цим скористатися підопічні, тепер уже, Костянтина Рябухи? Вболівальники ВК «МХП-Вінниця» вірять, що це волейболістам цілком до снаги. Тим більше, нині, що називається, в ударі перебувають їхні лідери – Віктор Шаповал та Артем Скороход. Але чи зуміють гравці ВК «МХП-Вінниця» витримати атакуючий запал представників збірної України Юрія Томина та Олега Шевченка? Чи здивують чимось ліберо національної команди Гордена Брову? На ці та інші не менш цікаві запитання вичерпну відповідь дадуть лише самі матчі. які, сподіваємося, стануть прикрасою усього чемпіонату!

«СЕРЦЕ ПОДІЛЛЯ» - «ЛОКОМОТИВ»
Вінниця. СК ВНМУ (1 листопада – початок о 16:30.
2 листопада – початок о 13:00)

У ці ж дні Вінниця стане ареною ще одного напрочуд інтригуючого протистояння. Так, «Серце Поділля», зібравши потужний склад, який спирається на величезний закордонний досвід нового наставника Віктора Болдарєва, вже показало, що націлене поборотися у нинішньому сезоні за всі внутрішні титули, але й значно оновлений «Локомотив» виказав спроможність моментами нагадувати самого себе найкращих зразків. Відповідно, вінничанам, хоча вони й вважаться очевидними фаворитами, записати до свого активу шість очок буде дуже непросто. Адже Євген Капаєв та його партнери аж ніяк не бажають відчути себе в статусі «хлопчиків для побиття».

«БУРЕВІСНИК-ШВСМ» - «ЖИТИЧІ-ЖНАЕУ»
Чернігів. СК НУ «Чернігівський колегіум». (1 листопада – початок о 18:00.
2 листопада – початок о 12:00)

Ще одна дуже цікава дуель, якщо не за іменами суперників, то хоча б за турнірним статусом. Житомирська команда продовжує «обживатися» у Суперлізі, причому робить це досить таки агресивно по відношенню до суперників. Дві перемоги «під нуль» у попередньому турі над «Юракадемією» - яскраве тому підтвердження. Та й заява керівництва клубу про завдання пробитися до квартету найсильніших – однозначно не пустопорожнє бахвальство.

У свою чергу, старожил Суперліги - «Буревісник-ШВСМ» здавна славиться вмінням добряче псувати нерви навіть визнаним фаворитам. А тут ще й гратимуть підопічні Романа Носка на домашньому паркеті, де, зазвичай, отримують додаткове натхнення. Тому поєдинки у Чернігові за своїм сюжетом навряд чи когось розчарують…

«ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ» - «НОВАТОР»
Харків. СК НЮУ (1 листопада – початок о 16:00.
2 листопада – початок о 12:00)

Нинішній «Новатор», у силу об’єктивних причин, поки значно далекий від самого себе «бронзового» зразка позаминулого сезону. І молодим підопічним Романа Ковальчука нині дуже важко гідно протидіяти явно сильнішим за складами суперникам. Проте хто сказав, що в нашому чемпіонаті немає місця несподіванкам? Можливо, якраз хмельничани одну з таких і готують?..

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ