Волейболістки СК «Прометей» чи «Галичанки-ТНЕУ-ГАДЗ» обов’язково втратять перші у сезоні очки.

Після трьох турів чемпіонату впевнене лідерство захопили СК «Прометей» та «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ», які записали до свого активу максимум очок. Тож їхнє очне нинішнє протистояння у Кам’янському викликає особливий інтерес. Адже це буде одна з визначних дуелей усього першого кола змагань. Звісно, принаймні одна з цих команд має зазнати гіркоту поразок, тож шанс підтягнутися до неї (або до обох) матимуть найближчі переслідувачі. Насамперед, «Хімік» та «Полісся-ЖДУ»…

СК «ПРОМЕТЕЙ» - «ГАЛИЧАНКА-ТНЕУ-ГАДЗ»
Кам’янське. СК «Прометей» (1
 листопада – початок о 19:00.
2
 листопада – початок о 12:00)

У стартових матчах обидві команди, хоча й не без труднощів, але таки спромоглися витримати виключно переможний курс. І це насправді не дивно, оскільки за своїми нинішніми складами вони є одними з найвірогідніших претендентів на місця на п’єдесталі.

СК «Прометей» - то, образно кажучи, взагалі така собі маленька збірна України. Діана Карпець, Катерина Дудник, Дар’я Дрозд, Вікторія Дельрос, Олена Напалкова, Катерина Ткаченко та інші – досить пристойна за потенціалом компанія, якій уже сьогодні багато хто пророкує чемпіонський титул. Маємо визнати – таки небезпідставно.

Але й «Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» - не подарунок. Вправний бомбардир Олександра Міленко спроможна «забомбити» будь-який захист, а центральні блокуючі Марина Мазенко та Марія Лозинська, навпаки, будь-кого «зачохлити». Помітно прогресує юна догравальниця Марта Федик, не відстає у цьому сенсі й ліберо Тетяна Ротар. Не позичати досвіду зв’язуючій Тетяні Хилюк і догравальниці Людмилі Борозновій…

Отже, як бачимо, в обоймах обох суперників є достатньо вправних виконавиць. Тож, нема сумніву, у Кам’янському очікується по-справжньому захопливе волейбольне свято!

«ХІМІК» - «БІЛОЗГАР-МЕДУНІВЕРСИТЕТ»
Южне.
 ФСК «Олімп» (1 листопада – початок о 17:00.
2
 листопада – початок об 11:00)

Днями «Хімік» увійшов в історію вітчизняного жіночого клубного волейболу як першопроходець до групового раунду Ліги чемпіонів. Так, у сезонах 1994-95 та 1995-96 луганська «Іскра» також добряче прогриміла на найвищому континентальному рівні, виборовши там бронзові комплекти нагород, але на той час турнір мав назву – Кубок європейських чемпіонів. Безумовно, це досягнення не варто недооцінювати, та все ж саме в Лізі чемпіонів (яка за своїм рівнем та розмахом, відверто кажучи, колишній КЄЧ очевидно переважає) прорив «Хіміка» таки є історичним.

Звісно, напрочуд нервовий вирішальний поєдинок із спортсменками чеського «Оломоуца» відібрав у южненок багато фізичних та моральних сил. Але, з іншого боку, такі успіхи добряче надихають на нові переможні звершення. Відповідно, нині в Южному волейболісткам «Білозгар-Медуніверситету» однозначно доведеться не солодко…

«ОРБІТА-ЗНУ-ОДЮСШ» - «ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ-ОДЮСШ»
Запоріжжя. СК ЗНУ
 (1 листопада – початок о 17:00.
2
 листопада – початок об 11:00)

Торік дуель срібного та бронзового призерів Суперліги викликала б значно більший резонанс, але зараз, після певних кадрових втрат у міжсезоння, обидва вони поки явно далекі від свого рівня минулого сезону. Хоча очевидно додають від матчу до матчу.

У складах запоріжанок та лучанок є яскраві виконавиці, тож, здається, насамперед від якості їхніх дій і залежатиме кінцевий результат. Якщо ж додати, що на даний момент «Волинь-Університет-ОДЮСШ» має в своєму активі лише одну перемогу, а «Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ» - жодної, до особливий принциповий підтекст їхнього протистояння очевидний. Очікується неймовірно інтригуюча боротьба буквально за кожне очко!

ВК «ПОЛІССЯ-ЖДУ» - «УНІВЕРСИТЕТ-ШВСМ»
Житомир. СК ЖДУ (1
 листопада – початок о 18:30.
2
 листопада – початок о 12:00)

У стартових турах дебютант Суперліги та її старожил виказали серйозну націленість обов’язково не пасти в чемпіонаті задніх. І відповідний потенціал для цього насправді є в обох. При цьому «Полісся-ЖДУ» більше спирається на колективні зусилля, а «Університет-ШВСМ» робить ставку, насамперед, на бомбардирський талант Ганни Жули та Юлії Українець. Чия візьме гору цього разу? Питання абсолютно риторичне…

ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ