Раніше ми розповідали, що ліберо Данііл Анохін продовжив контракт з ВК "Епіцентр-Подоляни". Але сталися зміни.

Волейболіст на правах оренди наступний сезон проведе у житомирській команді "Житичі-ПНУ".

Свою спортивну кар’єру ліберо розпочинав у харківському клубі "Юракадемія". А минулого сезону поповнив склад команди з Городку та допоміг їй стати бронзовим призером Кубка України та завоювати "срібло" національного чемпіонату.

В ексклюзивному інтерв’ю сайту volleyball.ua Анохін розповів про причини свого переходу та задачі на майбутній сезон.

– Нещодавно ми повідомляли про продовження контракту з ВК "Епіцентр-Подоляни". Тепер говоримо про перехід в Житичі. Що сталося?

– Таке життя спортсмена! Нічого такого не сталося. Я прибув після відпустки в розпорядження клубу "Епіцентр-Подоляни" і тренувався більше місяця, а потім ми з тренером прийняли спільне рішення, що мені краще піти і грати в іншому клубі. Розмови про мою оренду були давно, і я розумів, що швидше за все так і буде. Тому я вдячний команді з Житомира, що чекали мене і відразу ж домовилися про оренду. На даний момент в команді "Епіцентр-Подоляни" гратимуть два ліберо збірної України і мені б важко було з ними зараз конкурувати, тому для мене найкраще було піти в оренду і набратися досвіду. Так і сталося.

– Будемо відверті, в Житомирі, ви, швидше за все, отримаєте більше ігрової практики, чи не так?

– Давайте не забувати, що в команді "Житичі" є два ліберо і без мене, тому конкуренція буде серйозна і мені, щоб грати в складі потрібно буде постаратися довести, що я гідний бути ліберо номер 1 цього клубу. Але я думаю, що буде більше шансів грати, ніж це було б у мене в команді "Епіцентр-Подоляни".

– Чи не складно було психологічно, ось так за місяць до старту чемпіонату все міняти?

– Взагалі не було ніяких проблем. Я був готовий до цього і розумів ще в травні, що швидше за все так і буде. Потрібно дивитися на речі реально – "Епіцентр-Подоляни" зараз провели серйозну трансферну кампанію – підписали Дмитра Віецького, Євгена Кісілюка, Гордена Брову, Артура Шалпука і ще багатьох інших хороших гравців національної збірної. У цій команді ставлять дуже високі завдання, а мені, щоб їм допомогти їх вирішити в майбутньому, потрібно ще зміцніти як гравець, і мати ігрову практику зараз! Я ні краплі не засмучений, що так все склалося. Так буде краще для мене!

– Ви вже тренуєтеся з "Житичами"? Як вас прийняла команда?

– Так, я вже прибув у розташування клубу! Провів перше тренування. Прийняли мене добре, я з усіма хлопцями знайомий і з деякими навіть грав в минулих командах. Тому ніяких проблем.

– Вам вже були озвучені цілі житомирської команди на сезон?

– Ще не було зборів з керівництвом. Але я впевнений, що вони максимальні – перемагати в кожній грі і займати призові місця у всіх турнірах, де ми беремо участь.

daniil anokhin
Данііл Анохін \ фото: facebook.com/Gorodok.best