Два тижні тому на майданчику арени “ПВЛУ” завершився заключний матч першого етапу чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги-Будінвест сезону 2022-2023.

Вісім колективів провели 9 турів (21 матч), зігравши один з одним по три гри. За підсумками цих поєдинків утворився рейтинг, згідно якого визначилися чвертьфінальні пари суперників.
За регламентом Суперліги-Будінвест у раунді плей-оф, команда, яка посіла 1 місце зіграє проти команди, яка стала 8-ою. 2 місце зіграє проти 7-го, 3 місце – 6 місце, 4 місце – 5 місце. Матчі 1\4 фіналу проводяться до 2-х перемог.

Слід зазначити, що до останнього матчу та, навіть, сету регулярного етапу пари плей-оф були невідомі. Інтрига зберігалася до останніх хвилин кожного двобою 9-го туру Суперліги-Будінвест, чим забезпечила мотивацію гравцям, інтерес для глядачів та шанувальників вітчизняного волейболу!

Отже, переможцем “регулярки” стала команда з Городка “Епіцентр-Подоляни”: “бізони” виграли 20 матчів і лише один раз поступилися харківській “Юракадемії”. На другій сходинці розмістився ВК “Прометей”: дніпряни тричі програли своєму головному конкуренту у поточному сезоні “Епіцентру-Подоляни”. В останній момент третє місце собі без перебільшення відвоювали, волейболісти житомирського клубу “Житичі-Полісся”. Далі йде ВК “МХП-Вінниця”, ВСК “Юридична академія”, ВК “Решетилівка” та “Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо”. Замикає турнірну таблицю команда зі Львова “Барком-Збірна України U-18”.

tablitsa superleague men

Суперліга-Будінвест 2022-2023. Плей-оф. 1\4 фіналу

“Епіцентр-Подоляни” (Городок) – “Барком-Збірна України U-18” (Львів)

ВК “Прометей” (Дніпро) – “Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо” (Тернопіль)

ВК “Житичі-Полісся” (Житомир) – “Збірна Полтавської області ВК “Решетилівка”

ВК “МХП-Вінниця-ШВСМ” (Тростянець) – ВСК “Юридична академія” (Харків)

Чвертьфінальні поєдинки пройдуть з 7 по 12 березня 2023 року.

Нагадаємо, що всі матчі елітного дивізіону проходять без глядачів, у місті Чернівці, де Професіональна волейбольна ліга України забезпечила всі потрібні умови для проведення повноцінного чемпіонату України з волейболу: сучасна арена, якісні трансляції, інтерв’ю та арбітри міжнародного класу.

Додамо, що зараз у Чернівцях триває жіночий волейбол – матчі 1\4 фіналу Суперліги-Дмарт. Шість команд ПВЛУ боряться за квиток до півфіналу чемпіонату України 2022-2023. Вінницький клуб “Добродій-Медуніверситет-ШВСМ” на правах переможця першого етапу змагань вже отримав своє місце в 1\2 фіналу.

sc prometey dnipro

Фото: pvlu.org