Ліберо житомирської команди “Житичі-Полісся” Анатолій Хваста розповів про свій відпочинок у міжсезонні і очікування від сезону у Суперлізі України та участі у Кубку ЄКВ.

– Вдалося відпочити, перезавантажитись до тренувальних зборів, чемпіонату та волейбольний баталій?

– Відпочинок – це був пріоритет всього, відпочити після попереднього сезону та підготуватись як морально так і фізично. Адже надалі потрібно бути готовим до нових викликів, нових випробувань у новому сезоні 2023/24 Суперліги з волейболу.

– Яким активним відпочинком займалися у міжсезоння?

– Свій активний відпочинок я намагався збагачувати різними для себе подіями, а саме: це вечірніми велопрогулянками, походами в гори, а також плаванням в природних водоймах, що давало можливість відновитись фізично.

– Які очікування у тебе щодо майбутнього нового сезону 2023/24, Суперліги?

– На жаль, війна яка триває у нашій країні внесла свої корективи, ми дякуємо нашим ЗСУ, що маємо змогу підтримувати та розвивати волейбол. Прийдешній новий сезон буде дуже цікавий, насичений та гарячий, адже будуть команди які добре укомплектувалися гравцями високого класу. Впевнений, сезон буде цікавим та непередбачуваний.

– На вашу думку, конкуренція в чемпіонаті буде висока в новому сезоні?

– Звичайно, що конкуренція висока. З кожним новим сезоном волейбол в нашій країні виростає на новий рівень. Я думаю, кожна з представлених команд буде боротися до останнього за своє місце, а саме бути в призерах чи давати гідний бій одна одній.

– Що очікуєте від нових команд у Суперлізі під егідою – Професіональної волейбольної ліги України, а саме від колективів: ВК “Буковинка” (Чернівці) та СВК “Буревісник” (Чернігів)?

– Команди дуже хорошого та сильного складу, наприклад СВК "”Буревісник” хлопці які мають хороший досвід гри в Суперлізі, думаю покажуть все, на що вони спроможні. ВК “Буковинка” багато гравців теж мають досвід у Професіональній волейбольній лізі, а саме це гравці які зіграли в такій команді як ВК “Прометей”. Вони молоді і амбітні, тож я думаю, що очікувати від них можливо будь-що, а найбільше це той запал віддаватись на майданчику.

– Наш колектив в цьому сезоні гратиме у єврокубках, взагалі твої очікування виступів команди на міжнародних аренах?

– Я вірю, що на нас чекає захоплююче дійство на міжнародній арені. Вперше ми гратимемо на такому високому рівні. Нами рухає непохитна жага до перемоги і рішучість показати справжній потенціал нашої волейбольної команди “Житичі-Полісся”. Ми розуміємо майбутні завдання, але ми готові боротися і демонструвати високі результати.

– Команда зустрінеться в 1/32 фіналу Кубку ЄКВ з сербським колективом “Войводіна”, що думаєш про суперника?

– Ми розуміємо те, що в Сербії волейбол на гарному рівні. але для нас це цікавий та новий досвід гри з такими командими. Я впевнений що це будуть дуже насичені, важкі та не менш цікаві протистояння. Від себе також хочу сказати, а саме подякувати нашим захисникам та захисницям за те, що ми можемо займатися тією справою, яку ми любимо, а також подякувати спонсорам, партнерам, які допомагають розвивати волейбол в таку важку хвилину в нашій рідній незламній Україні!

zhytychi polissya zhytomyr

Фото: pvlu.org