Інтервʼю з догравальником ВК “Житичі-Полісся” Микитою Лубаном напередодні заключного восьмого туру регулярного чемпіонату Суперліги-Дмарт сезону 2023-2024.

– Яка атмосфера в команді перед заключним туром?

– Атмосфера дуже чудова, на тренуваннях переважає позитивний настрій, в цьому сезоні з цим немає проблем! Відчувається, що колектив працює як єдиний механізм та стає все більш згуртованим.

– Ваші очікування від прийдешнього восьмого туру?

– Очікування, як і цілі - на кожний тур в нас максимальні. Треба здолати “Буковину”, а також будемо намагатись вибороти перемогу з лідером чемпіонату - ВК “Прометей”. Я, вважаю, що ми на це спроможні. Мʼяч круглий, як то кажуть, будемо дивитись!

– Як ви оцінюєте поточну форму вашої команди до прийдешнього туру?

– Нас чекає кінцівка чемпіонату, тож команда виходить на пік своєї спортивної форми. По-перше, в нас чудові підсилення в цьому році є 4 легіонера та дуже перспективна молодь, яка з кожним днем та матчем додає та прогресує, що дає можливість проведення командних ротацій. Також команда доволі непогано проводила весь регулярний чемпіонат, тож хотілось би тримати планку, та фінальні ігри провести на мажорній ноті. Тож усі готові до боротьби!

zhytychi-polissya

– За результатами зіграних матчів на прийдешній момент, команда закріпила за собою друге місце у “регулярці”, що ви можете сказати про результат?

– Друге місце в регулярному чемпіонаті – це гарний результат. Але все вирішиться в плей-оф. Цього року чемпіонат дуже непередбачуваний. Інтрига: хто ж стоятиме на п’єдесталі зберігатиметься до самого кінця. У нас є всі шанси здобути “золото”, тож будемо очікувати завершення чемпіонату.

– В рамках заключного туру ви зіграєте проти ВК “Прометей”. Що можна очікувати від поєдинку, адже попередня гра була справжнім двобоєм на волейбольному майданчику, де, на жаль, ваша команда поступилась на тай-брейку у заключній п’ятій партії?

– “Прометей” в цьому сезоні ще не зазнав жодної поразки в рамках чемпіонату Суперліги, тож я думаю, кожна команда яка виходить проти нього грати, намагається відібрати очки у лідера і зробити певну сенсацію, виборовши перемогу. І наш колектив в цьому, не є виключенням. Тай-брейк у волейболі, це певна лотерея, щось на кшталт футбольної серії пенальті. Якщо минулого разу їм в цій лотереї пощастило більше, то хто знає, як воно буде наступного разу! Ми маємо грати вільно та розкуто, на нас ніщо не тисне, тож гра покаже!

– Що б ви хотіли сказати вболівальникам вашої команди перед туром?

– Вболівальникам я хочу подякувати за їх підтримку. Нам – гравцям це дуже приємно. Ми граємо для них, тож хотілось би, щоб вони отримали задоволення від нашої гри та тішились перемогам команди. Дякую, що вболіваєте за “Житичі-Полісся”! Насамперед головну подяку ми говоримо нашим захисникам, нашим Збройним Силам України!

zhytychi-polissya
Фото: Артем Лавренчук