Напередодні відбіркового турніру чемпіонату світу (U-21), який, нагадуємо, відбудеться у Сербії 18-20 травня, на питання відповів один з лідерів молодіжної збірної України Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ.

- Олеже, залишається кілька дній до старту відбіркового турніру. Як настрій в команді перед стартом відбору?

- Настрій добрий. Але ще йде тренувальна робота. Хочемо набрати ту форму, що була у нас на юніорському чемпіонаті Європи в минулому році. Поки не все ще виходить. Тож є певне хвилювання з цього приводу.

КОРИСНИЙ ТУРНІР

- Чи проглядалася в матчах турніру, який проходив в Івано-Франківську, риси гри, власні саме цій команді?

- За два матча, які я провів, були моменти, коли ми показували непоганий рівень. Розпочинали ми партії достатньо добре та йшли на рівні із суперником до другої технічної перерви, але в кінцівках самі програвали два-три м’ячі та поступалися у підсумку.

- Наскільки були корисними для «молодіжки» ігри з національними збірними?

- Дуже корисними. По-перше, ми зрозуміли, що нам треба ще більше працювати. І так треба було чимало працювати, а матчі турніру показали, що нам треба ще більше працювати. Ми зіграли проти досвідчених волейболістів, якій вміють правильно ставити блок, грати правильну тактику, за рахунок чого добивалися перемоги в матчах з нами.

НОВА СТАРА ЗБІРНА

- Нинішня молодіжна збірна за складом це практично та ж юніорська. Що змінилося, на ваш погляд?

- Кілька гравців команди не мали упродовж сезону нормальну практику і зараз стараються ії набрати. А так дійсно команда практично та ж команда, тож намагаємося згадати старі зв’язки. Звісно, за сезон, що минув, ми стали міцніше, досвідченіше, особливо ті, хто мав добру ігрову практику. Менше стали помилятися, але поки що тільки епізодами.

- Як ви самі себе відчуваєте фізично, адже упродовж сезону мали чимале навантаження?

- Чесно кажучи, є невеличкий спад, але, впевнений, це ненадовго, адже намагаюся переключитися, що був підйом. Ігри дуже відповідальні, тож треба зібратися.  Головне, морально себе налаштувати, адже фізично я в цілому все ж таки готовий. Три гри витримаю. Трохи більше треба буде підготувати себе Морально. В таких іграх, що нам належить зіграти, саме морально-вольові якості вийдуть на перший план. Буде кураж, і гра піде набагато краще.

oleg plotnitskiy

- Успіх на минулорічному чемпіонаті Європи – це фундамент для підйому далі?

- Насправді, ми намагаємося забути про той успіх, адже це може розслабити команду. Ми все ж такі ще молоді гравці і буває так, що виграєш пару м’ячів, та десь розслабляєшся.  Тож намагатимемося грати до кінця, а тренувальному процесі прагнемо набрати ту форму, що у нас була тоді в Болгарії. На чемпіонаті Європи ми завжди боролися до кінця, навіть, якщо вигравали п’ять-сім м’ячів. 

СКЛАДОВІ УСПІХУ

- Національній та молодіжним збірним влаштували  красиві проводи. Які враження залишив цей захід?

- Звісно, враження позитивні. Думав, що прийде трохи менше людей. Але їх було достатньо багато. Цікаво було брати участь в такому заході. Деякою мірою було несподіваною така увага до молодіжної збірної. Тож постараємося виправдати сподівання.

- Щоб завоювати путівку на чемпіонат світу у Чехії, треба посісти перше місце. А для цього у свою чергу, щоб уникнути додаткових підрахунків, як в Іспанії третьому раунді відбору на Євро-2016, в Сербії треба здобути три перемоги…

- Якщо ми скоротимо до мінімуму власні помилки, ми зможемо показати свою хорошу гру та досягти перемог. Звісно, для цього треба буде добре постаратися. Досягти загальної перемоги буде дуже складно, адже нам протистоятимуть гравці, які в минулому сезоні теж отримали добрий досвід виступів на високому рівні, тож ті команди, які ми бачили на чемпіонаті Європи, будуть набагато сильнішими. Тож менше власних помилок, і тоді у нас будуть великі шанси досягти позитивного результату.