Головний тренер молодіжної збірної України Микола ПАСАЖІН відповів на кілька питаннь напередодні 2-го раунду відбіркового турніру чемпіонату світу (U-21).

- Миколо Миколайовичу, по-перше, про заключний контрольний матч – з національною збірною. Як ви оціните дії своїх підопічних в цій грі?

- Цією грою тренерський штаб задовільнений. Не можу сказати, що все ідеально виходить, але у порівнянні з турніром прогрес відчутний. Вже є взаєморозуміння – і в нападі, і в захисті як такому. Непогано виглядали і на подачі. Видно, що хлопці потроху набирають свої кондиції. Спробували в цьому матчі ряд замін, і вони спрацювали. Тож кожний гравець може вийти і додати в агресивності – і в атаці, і на блоці, і в подачі.

Турнір, до речі, незважаючи на поразки, став дуже корисним для нас. Результат був неважливим, важливою була гра. Адже хлопці суперничали з національними командами, а дорослі команди - це все ж таки більш агресивний та швидкісний волейбол. І подача потужніше, і подача, і блок. Ігри на турнірі ми, звісно, розібрали, і знайшли свої плюси в цих суперництвах. Це був гарний досвід для нас – у всіх відношеннях.

- Тобто ви з оптимізмом дивитеся в найближче майбутнє?

- Так. Адже ми плідно попрацювали, маючи інформацію за підсумками турніру. Хлопці починають розуміти те, що ми від них вимагаємо.

- Тепер залишається тільки виконати поставлену задачу…

- Так. Хоча всі розуміють, що це буде зробити дуже важко. Адже волейболісти команд-суперниць, з якими нам належить грати, у порівнянні з чемпіонатом Європи в Пловдиві напевно зміцніли, додали в усіх елементах та компонентах гри. Тож в Сербії і порівняємо їхній прогрес та наш.

- Наскільки важлива буде психологія для досягнення результату?

- Звісно буде важливо, з яким бажанням та настроєм хлопці підійдуть до відбіркових матчів. Треба виходити і нікого не боятися, витримувати свій рівень, і тоді буде результат. Максимальна самовіддача повинна бути в кожному епізоді, в кожному елементі. Це – невід’ємна складова будь-якої перемоги.