Головний тренер збірної США Джон Спіроу висловив свою думку з приводу зміни формули проведення чемпіонату світу.

Нагадаємо, що на ЧС-2018 в Італії та Болгарії команди зіграли три групових етапи. Призери провели по 12 матчів. Американці в півфіналі поступилися Польщі (2:3), а в матчі за 3-е місце обіграли Сербію (3:1).

"Формула чемпіонату світу повинна бути змінена! Починаючи з відміни матчу за третє місце. Чи розігрують бронзові медалі на найважливіших змаганнях в світі? Ні! Ні в футбольній Лізі чемпіонів, ні в НБА, ні в бейсболі таких матчів немає. Єдиний виняток - Олімпійські ігри, де цінність медалі набагато вища.

Ми не повинні змушувати атлетів грати чотири матчі поспіль, як це було в "Фіналі шести" чемпіонату світу. Ми не повинні вимагати від них навіть трьох матчів поспіль. Наші гравці в кінці турніру були виснажені. Після півфіналу гравців було важко мобілізувати на гру за "бронзу", до якої було менше доби.

Дуже складно показувати волейбол, коли команда вже знаходиться на межі фізичних і емоційних сил. Тому ідеальний приклад хорошої формули турніру - Олімпійські ігри, де є чвертьфінал, півфінал і фінал. Організатори чемпіонату світу повинні спиратися на це. Після групового етапу ми повинні відразу грати плей-офф з 1/8 фіналу. Це буде цікавіше і для фанатів", - сказав Спіроу в інтерв'ю Sportowe Fakty.