Чоловічій збірній Україні для потрапляння на чемпіонат світу-2022 не вистачило одного місця в світовому рейтингу.

20 вересня міжнародна федерація волейбола оновила світовий рейтинг команд. Саме хороша позиція у рейтингу давала останній шанс потрапити до числа учасників престижного турніру.

Наша команда трималася на 22-му місці, але в останній момент опустилася на 23-тю сходинку. Її місце зайняв Китай, що і дозволило йому забрати останню ліцензію. Жіночій збірній не вистачило 4-х позицій. Зараз команда Володимира Орлова посідає 27 сходинку світового рейтингу.

Віздначимо, що сьогодні стали відомі всі учасники чоловічих та жіночих чемпіонатів світу.

Чоловічий турнір відбудеться в серпні-вересні 2022 року в Росії. Дві збірні автоматично стали учасниками турніру – діючий чемпіон Польща і організатор чемпіонату Росія.

Ще по дві путівки були розіграні на континентальних чемпіонатах. В Європі їх взяли Італія і Словенія, в Південній Америці – Бразилія і Аргентина, в Африці – Туніс і Камерун, в Північній Америці – Пуерто-Рико і Канада, в Азії – Іран і Японія. Решта 12 команд потрапили на турнір по світовому рейтингу. Це Франція (4), США (7), Сербія (9), Куба (13), Нідерланди (15), Німеччина (16), Мексика (17), Туреччина (18), Єгипет (19), Катар (20), Болгарія (21) і Китай (22).

Жіночий турнір пройде у Нідерландах та Польщі.

Нідерланди і Польща відібралися на чемпіонат світу в якості господарів, а Сербія – як чинний чемпіон світу. Домініканська Республіка, Пуерто-Рико, Бразилія, Колумбія, Камерун, Кенія, Китай, Японія (Азія), Італія, Туреччина – як переможці та другі збірні континентальних турнірів. Решті команд допоміг рейтинг – США, Росія, Німеччина, Бельгія, Південна Корея, Болгарія, Канада, Тайланд, Аргентина, Чехія, Казахстан.