У Лозанні відбулося жеребкування жіночого чемпіонату світу з волейболу, який з 23 вересня по 15 жовтня відбудеться у Польщі та Нідерландах.

У турнірі візьмуть участь 24 команди. Серед них немає збірної Росії, яка виключена зі всіх міжнародних змагань через війну в Україні. Замість російських волейболісток у турнірі зіграють хорватки – як найкраща за рейтингом збірна з тих, що раніше не потрапили на турнір.

Під час жеребкування стало відомо, що міжнародна федерація волейболу та організатори змінили формат турніру. Замість шести груп на першому етапі стало чотири, а замість "Фіналу шести" буде плей-офф – чвертьфінал \ півфінал і фінальні матчі.

На першому етапі 24 команди розбиті на чотири групи. Чотири сіяні команди – організатори турніру, а також лідери світового рейтингу – Бразилія та США. По чотири найкращі збірні вийдуть у другий етап (зберігши результати між собою), де об'єднаються суперники з груп А та D, а також B та C. Після другого групового етапу по чотири збірні з кожної вісімки вийдуть у чвертьфінал. Таким чином, на шляху до "золота" треба зіграти 12 матчів. За старою схемою було десять.

Медальні матчі відбудуться у голландському місті Арнемі.

championship world-2022