Сьогодні, 3 червня, відбувся п’ятий та передостанній матч групового раунду Золотої Євроліги-2022.

Перемога у цьому поєдинку дозволяла українцям достроково зайняти місце у "Фіналі чотирьох" престижного турніру. З поставленим завданням підопічні Угіса Крастіньша не без проблем, але справилися. Волейболісти національної збірної України у п'яти сетах перемогли Данію, залишилися лідерами групи В та другий рік поспіль вийшли до "Фіналу чотирьох".

Золота Євроліга-2022. Чоловіки. Група В

3 червня, п’ятниця

Україна – Данія - 3:2 (26:24, 15:25, 25:23, 19:25, 15:11)

Статистика матчу

Відео матчу

Найрезультативнішим гравцем у складі нашої команди був догравальний Тимофій Полуян. На його рахунку 15 очок.

Додамо, що через воєнне положення на території нашої країни та війну росії проти України, наша команда вимушена була проводити всі матчі на майданчику суперника – у Хорватії (місто Вараждін), в Іспанії (місто Вальядолід) та в Данії (місто Гентофте).

Турнірне становище в групі В:

group b 

Інші матчі Групи В:

04.06 Іспанія – Хорватія

08.06 Данія – Хорватія

11.06 Іспанія – Данія

Нашій команді залишилося зіграти ще один матч проти Данії. Втім, він вже не матиме для нас турнірного значення. Гра відбудеться 4 червня о 19:00. Посилання на відео-трансляцію матчу.

В цей же час у столиці Угорщині за місце у квартеті кращих боротиметься жіноча збірна України. 4 червня підопічні Івана Петкова проведуть поєдинок проти збірної Угорщини, який стане для українок останнім на груповому етапі. Початок матчу о 19:00 за київським часом. Онлайн-трансляцію ви зможете переглянути на сайті volleyball.ua.

"Фінал чотирьох" Золотої Євроліги-2022 серед чоловічих команд відбудеться 18-19 червня у хорватському місті Вараждін. Інші учасники півфінальних матчів визначаться після завершення всіх ігор групового етапу (11.06).

Нагадаємо, що у 2021 році Україна також була у Топ-4 кращих збірних Золотої Євроліги. Тоді, українці у півфіналі здолали Бельгію (3:0), а у фіналі поступилися Туреччині (1:3). Третє місце турніру посіла Естонія, яка в матчі за бронзу перемогла Бельгію (3:0).