Чоловіча збірна України завершує підготовку до вирішальних матчів престижного турніру.

Вже незабаром у суботу 18 червня чоловіча національна збірна України з волейболу проведе півфінальний матч «Золотої Євроліги» 2022 року. Її суперником буде Чехія. Про те, як готується команда до вирішальних ігор розповів головний тренер українців Угіс Крастіньш.

– Часу для повноцінної підготовки до «Фіналу чотирьох» у нас було зовсім мало, – каже наставник. – Адже свій останній матч групового етапу ми зіграли 4 червня. Дали можливість хлопцям трохи відпочити, після чого взялися до роботи. Виходить, що на підготовку пішло менше двох тижнів.

– Чи всі здорові у збірній та який зараз стан українських волейболістів?

– Загалом всі здорові, але стан гравців не можна назвати ідеальним. Все ж таки думками вони у себе на батьківщині, де триває війна з російськими агресорами. Самі розумієте, що це негативно позначається на кожному з них. Але, з іншого боку, хлопці розуміють, наскільки важливі зараз для України спортивні перемоги на міжнародному рівні. Тому працюють у поті чола і дуже хочуть виграти «Золоту Євролігу».

– Будуть зміни у команді порівняно з матчами групового етапу?

– Так, разом із нами зараз тренуються діагональний Василь Тупчій та зв’язуючий Владислав Діденко, які з різних причин не виступали у попередніх поєдинках. Обидва вже досвідчені гравці, тож дуже сподіваємося на те, що вони підсилять нашу збірну.

– У півфіналі суперниками українці будуть волейболісти Чехії, які також виграли 6 матчів у своїй групі. Чи давно з ними зустрічалися і що відомо про них?

– Спершу хочу уточнити, що виграли вони 5 матчів у групі, а шоста перемога була технічною через неявку на гру збірної Естонії. Це так, до слова. Що ж до наших очних зустрічей, то грали ми з ними досить давно і склади команд відтоді, звісно ж, змінилися. Зрозуміло, що наш тренерський штаб зібрав необхідну інформацію про майбутнього суперника. Зазначу, що це сильна збірна, яка також ставить перед собою амбітні плани. Але й нам є чим відповісти. Тож боротимемося лише за перемогу.

– Відчуваєте підтримку наших вболівальників?

– Так звичайно. Чудово розуміємо, що якби не війна, підтримати нас до Хорватії прибуло б багато українських шанувальників волейболу. Втім, думаємо, що у нас все ж таки тут буде підтримка. А ще ми знаємо, що українські вболівальники за нас переживатимуть, сидячи біля екранів телевізорів, або моніторів. Зробимо все можливе, щоб їх не підвести.

ukraine volleyball team

Склад чоловічої збірної України на "Фіналу чотирьох" Золотої Євроліги-2022:

Зв’язуючі: Юрій Синиця (без клубу), Віталій Щитков (ВК "Дніпро-Прометей"), Владислав Діденко ("Епіцентр-Подоляни");

Діагональні: Василь Тупчій ("Камбре Волей" Франція);

Ліберо: Денис Фомін ("Епіцентр-Подоляни"), Горден Брова ("Епіцентр-Подоляни");

Центральні блокуючі: Максим Дрозд ("Епіцентр-Подоляни"), Юрій Семенюк ("Епіцентр-Подоляни"), Андрій Рогожин ("Епіцентр-Подоляни");

Догравальники: Олег Плотницький ("Перуджа" Італія), Тимофій Полуян ("Соргун" Туреччина), Євгеній Кісілюк ("Епіцентр-Подоляни"), Ілля Ковальов ("Сен-Назер" Франція), Олег Шевченко ("Барком-Кажани").

Головний тренер: Угіс Крастіньш.
Тренер: Андрій Левченко.
Тренер: Артурс Тінте.
Масажист: Ігор Рабків.

*вказана команда, в якій гравець провів сезон 2021-2022.

Золота Євроліга-2022. Чоловіки. Фінал чотирьох

18 червня, субота

Перший півфінал

18:00 Чехія – Україна

ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ YOUTUBE

Ще одне посилання на Youtube

 

Другий півфінал

21:00 Туреччина – Хорватія

ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ YOUTUBE

 

19 червня, неділя

Матч за третє місце

Фінал

Нагадаємо, що у 2021 році Україна також була у Топ-4 кращих збірних Золотої Євроліги. Тоді, українці у півфіналі здолали Бельгію (3:0), а у фіналі поступилися Туреччині (1:3). Третє місце турніру посіла Естонія, яка в матчі за бронзу перемогла Бельгію (3:0).