Національні збірні України з волейболу зіграють у фінальному раунді Золотої Євроліги 2023.

Чоловіча команда

Чоловіча збірна Україна здобула шість перемог у групі В, і ще за два тури до кінця групового етапу гарантувала собі вихід до “Фіналу чотирьох”. Наша команда здобула 6 перемог, 18 очок, 18 виграних сетів та 0 програних. Україна стала першою збірною в історії турніру, яка пройшла груповий етап без програних партій.

Україна третій сезон поспіль завершує без поразок груповий раунд. В 2021 році українці здобули "срібло, а у 2022 - стали четвертими.

“Фінал чотирьох” Золотої Євроліги 2023 відбудеться 24-25 червня. Фінальні матчі пройдуть у хорватському місті Задар.

За титул переможцям престижного турніру будуть боротися ті ж самі команди, що і минулого року: Україна, Туреччина, Чехія та Хорватія. Збірна Хорватії вдруге поспіль потрапила до півфіналу на правах господаря. Туреччина стала переможцем групи А, а Чехія – групи С.

men

У суботу, 24 червня, о 21:00 за київським часом Україна зіграє проти Хорватії у півфіналі. Додамо, що на груповому етапі українці двічі здолали хорватів (3:0 та 3:0). Однак, минулого року, саме хорватські волейболісти не дозволили підопічним Угіса Крастіньша вибороти бронзові медалі.

У неділю, 25 червня, відбудуться матч за третє місце та фінал.

Якщо Україна вийде у фінал Золотої Євроліги, то здобуде місце у Кубку Претендентів – переможець якого отримає право грати у Лізі Націй 2024.

“Фінал чотирьох” Золотої Євроліги 2023:

24 червня, субота

Півфінали

18:00 Туреччина – Чехія

21:00 Україна – Хорватія

25 червня, неділя

18:00 Матч за третє місце

21:00 Фінал

ПОСИЛАННЯ НА ТРАНСЛЯЦІЇ МАТЧІВ

Жіноча команда

Підопічні Івана Петкова завершили груповий раунд, вигравши 3 з 4 матчів та здобули 9 очок. Українки посіли перше місце групи С та за тур до завершення групового етапу стали півфіналістками турніру.

До “Фіналу чотирьох” також вийшли переможниці груп А та В – це Бельгія і Чехія і найкраща команда серед збірних, що посіли друге місце – Швеція.

women

У півфіналі Україна зіграє проти збірної Чехії. Іншу путівку до фіналу між собою виборюватимуть Бельгія та Швеція.

Формат жіночого турніру трохи відрізняється від чоловічого. У жінок півфінальні протистояння складатимуться з двох матчів. Україна та Чехія свої зустрічі проведуть 24-25 та 28 червня.

У двох матчах визначатимуться й чемпіонки турніру. Фінальне протистояння Золотої Євроліги розіграють 6-9 липня. Точний час та місце проведення матчів стануть відомі пізніше.