38 національних команд з 24 національних федерацій зареєструвалися для участі в Євролізі-2024 у Золотому та Срібному дивізіонах.

Формат змагань було змінено порівняно з попередніми розіграшами. Команди-учасники не будуть розподілені по групам, як раніше. Тепер всі учасники змагань мають зіграти між собою по два матчі.

Наприклад, чоловічій збірній України доведеться зіграти проти Азербайджану, Бельгії, Хорватії, Люксембургу, Фінляндії, Естонії, Чехії, Португалії, Румунії, Іспанії та Північної Македонії.

Жіночій збірній України у суперниці дісталися Австрія, Азербайджан, Бельгія, Хорватія, Чехія, Естонія, Румунія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швеція.

Раунд ліги розподілено на три та чотири вихідні у Золотій та Срібній лізі відповідно.

Ця концепція надає всім командам-учасницям можливість провести турнір на домашній арені та зіграти два матчі в один ігровий уїк-енд перед своїми вболівальниками проти двох різних суперників. Ця нова формула значно скорочує витрати на проїзд, і водночас є справедливою, дозволяючи всім учасникам просувати свої національні команди на рідній землі.

“Фінал чотирьох” чоловічої Золотої Євроліги-2024 відбудеться, ймовірніше за все, у Хорватії, жіночої - у Чехії.

1-й тур - 17-19 травня 2024 року
2-й тур - 24-26 травня 2024 року
3-й тур - 31 травня-2 червня 2024 року

Фінал чотирьох - 15-16 червня 2024 року

“З введенням нового міжнародного рейтингу кожен окремий матч має значення, і це в значній мірі стосується і тих команд, які грають у Золотій Євролізі. Ми особливо задоволені вражаючою кількістю учасників, зафіксованих у жіночій Євролізі. Ми продовжуємо вивчати способи як ми можемо підтримати національні федерації та допомогти їм розвивати спорт, що, очевидно, також відбувається через популяризацію та досягнення їхніх національних команд”, - президент ЄКВ Александар Борічіч.

Команди змагатимуться за частину загального грошового призу (225 000 євро для кожної статі для чотирьох найкращих команд Золотої ліги та 65 000 євро для кожної статі для двох найкращих команд у Срібній лізі). ЄКВ також має запровадити додаткові фінансові бонуси для заохочення використання системи-челлендж, світлодіодної реклами та винагороди за високу відвідуваність майданчиків. Крім того, переможці Срібної ліги піднімуться до Золотої ліги у 2025 році.

Нагадаємо, що у 2023 році Туреччина та Україна виграли чоловічу та жіночу Золоту лігу.